Deseori, atunci când ne confruntăm cu dureri de cap, obișnuim să dăm vina pe stres, pe oboseală, pe somnul insuficient sau pe statul în curent. Puține dintre noi știu însă că acestor factori declanșatori li se adaugă în numeroase cazuri înca unul: anumite alimente.
Ciocolata - conține cofeină și un compus numit feniletilamină, care contractă vasele de sânge, determinând apariția durerilor de cap.
Vinul roșu - Pe lângă sulfiți, mai există și taninurile care stimulează creșterea nivelului de serotonină în creier.
Brânza - Desigur, nu este vorba de orice fel de brânză, ci de cea veche, în special cea cu mucegai, care conține tiramină.
Înghețata - Durerea de cap provocată de înghețată apare doar dacă persoana care o consumă este foarte încălzită și o mănâncă foarte repede. Din fericire, dispare în 30-60 de secunde.
Carnea procesată - Nitrații și nitriții care sunt folosiți drept conservanți în hotdog, bacon și în numeroase alte tipuri de mezeluri pot determina dilatarea vaselor de sânge, un factor declanșator al durerii de cap la anumite persoane, potrivit avantaje.ro.