Concret, ce ar trebui să mănânce un fumător pentru a reuşi să renunţe la ţigară? În primul rând, ovăz. Această cereală ajută la eliminarea mai rapidă a nicotinei din corp. De asemenea, sunt indicate alimentele care conţin antioxidanţi.
Portocalele sunt foarte bune, mai ales că aroma lor puternică inhibă nevoia de a fuma. Orezul şi pastele sunt şi ele recomandate, mai ales că ţin de foame pe o durată mare de timp.
Fumătorii români nu cred că există vreo dietă care să-i ajute să se lase.
Însă, dacă după masă, fumătorul ar bea multă apă, pofta de fumat s-ar diminua simţitor. Şi nu doar apa foloseşte. La fel de bune sunt roşiile şi brânza. Dar nici aşa românii nu pot fi convinşi să lase ţigara.
În orice caz, specialiştii ştiu că alimentaţia specială nu ajută. Dacă nu faceţi şi mişcare fizică, dacă nu vă găsiţi un hobby - preferabil unul care să vă ţină mâinile ocupate - lăsatul de fumat poate semăna cu o misiune imposibilă.
Sursa:
Observator.tv