Antena 3 CNN Life Sănătate DIETĂ. Otrava din alimentaţia zilnică. Substanţa mai nocivă decât sarea şi zahărul

DIETĂ. Otrava din alimentaţia zilnică. Substanţa mai nocivă decât sarea şi zahărul

<1 minut de citit Publicat la 14:49 21 Noi 2018 Modificat la 14:49 21 Noi 2018
DIETĂ. Otrava din alimentaţia zilnică. Substanţa mai nocivă decât sarea şi zahărul
Sursa foto: Pixabay

DIETĂ. Glutamatul de sodiu E621 este aditivul adăugat în toate alimentele şi în toate preparatele din restaurante. Scopul utilizării pudrei cristaline, asemănătoare cu zahărul sau sarea, este de a intensifica aroma mâncării pentru a obţine mai mult profit.

DIETĂ. Glutamatul de sodiu creşte pofta de mâncare, determinându-i pe oameni să mănânce exagerat de mult, ceea ce în timp duce la îngrăşare.

DIETĂ. Medicii atrag atenţia asupra faptului că din cauza acestui aditiv se declanşează dependenţele de mâncare, potrivit doctorulzilei.ro.

DIETĂ. Substanţa se găseşte în cârnaţi, salam, chipsuri, mixurile pentru supă, alimente conservate şi bere, iar companiile din industrie o utilizează pentru a oferi savoare alimentelor de proastă calitate şi pentru a reduce costurile de producţie..

×
x close