EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
25
.00
%
25
.00
%
SIMION GEORGE
15
.00
%
14
.10
%
CIUCĂ NICOLAE
14
.00
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
18
.00
%
18
.10
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.00
%
5
.50
%
KELEMEN HUNOR
4
.00
%
4
.60
%
GEORGESCU CĂLIN
16
.00
%
16
.00
%
Antena 3 CNN Life Sănătate De unde vine recordul de infectări COVID. Medic: ”Pandemia s-a accelerat în România din cauza...”

De unde vine recordul de infectări COVID. Medic: ”Pandemia s-a accelerat în România din cauza...”

Diana Dragotescu
1 minut de citit Publicat la 10:30 08 Oct 2020 Modificat la 10:30 08 Oct 2020
De unde vine recordul de infectări COVID. Medic: ”Pandemia s-a accelerat în România din cauza...”
Sursa foto: Antena 3

Medicul Radu Țincu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” și de ce mor atât de mulți pacienți din secțiile ATI dar și cum mai putem controla de acum înainte pandemia.

Restricțiile nu sunt altceva decât rezultatul creșterii numărului de cazuri și ele încercă să compenseze, oarecum, lipsa de discipină a populației. Este evident că pandemia s-a accelerat în România din cauza măsurilor de relaxare din luna septembrie.

Era normal să avem o astfel de relaxare, pentru că nu putem rămâne închiși până anul viitor în case dar aceste măsuri de relaxare au fost prost înțelese, ele trebuiau să fie dublate de creșterea vigilenței. Aceste restricții care au fost acum impuse nu vor avea efect de pe o zi pe alta, este nevoie de o perioadă lungă de timp, de două-trei săptămâni până vor putea controla din nou răspândirea virusului în comunitate. 

Restricțiile trebuie să vizeze acele sectoare unde s-a identificat o transmitere accelerată a virusului. S-a demonstrat că virusul se transmite cu rapiditate și în zonele exterioare, unde nu se respectă măsurile de distanțare fizică sau purtarea măștii, cu atât mai mult dacă sunt interioare. 

Factori care au contribuit la creșterea cazurilor

- reîntoarcerea oamenilor în marile orașe
- reluarea activităților cotidiene, a joburilor
- dechiderea anului școlar
- alegerile 

Cum mai putem controla pandemia 

Dacă nu ne dorim măsuri mai stricte va trebui să respectăm de bunăvoie măsurile sanitare și să înțelegem că numai așa ne vom putea bucura în continuare de anumite libertăți. Dacă situația scapă de sub control vom ajunge în situația în care spitalele nu mai au capacitatea să preia pacienții cu coronavirus iar oamenii mor fără să mai poată primi ajutor medical 

Mortalitatea indusă de COVID este una ridicată pentru pacienții care ajung la terapie intensivă. Statisticilr spun că între 50-80% dintre pacienții internați la ATI cu coronavirus nu vor supraviețui, este așadar o rată uriașă. Aceasta mai depinde și de vârsta pacientului și de sistemul de sănătate.

În cazul persoanelor tinere este vorba de o reacție particulară genetică. Nimeni nu va putea să știe dinainte de a se îmbolnăvi dacă va avea o formă gravă sau nu, așadar măsurile de igienă sunt obligatorii. 

Sfat de Sănătate. De unde vine recordul de infectări COVID

×
x close