Cuptorul cu microunde este o invenție foarte utilă, dacă avem în vedere faptul că în doar câteva minute putem decongela alimente, încălzi mâncarea sau chiar „găti” o cină copioasă (semipreparată), scrie
jurnalul.ro.
Primul cuptor cu microunde lansat pe piață, Radar Range, avea dimensiunile și greutatea unui frigider, dar de atunci lucrurile au evoluat mult și aproape în fiecare locuință există un astfel de aparat electrocasnic. Dar cât de sănătos este să îl utilizăm?
Cuptorul cu microunde dispune de un magnetron, tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice, producându-se radiații de microunde la circa 2450 MHz. Acestea interacționează cu moleculele din alimente, care își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă.
Potrivit
HealthyFoodHouse.com, cuptoarele cu microunde degradează mâncarea și o „golesc” de nutrienți.
Mai multe, pe
jurnalul.ro.