"Părintele, dacă ar avea o vină, să spunem ipotetic, ar avea o vină morală, dar nu neapărat o vină exclusivă. În principiu, riscurile unei intervenții medicale care pot să fie mici, mari, se asumă de întreaga echipă, inclusiv de către pacienți, iar în cazul unui copil, de aparținătorii legali, adică de părinți”, a explicat Dragoș Stanciu, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi, potrivit digi24.ro.
Medicul recunoaşte că, deși nu este o practică uzuală să se facă anestezie generală în cabinetul medicului stomatolog, ea se practică în unele situaţii.
Sancțiunile în acest caz pot merge de la mustrare până la întreruperea dreptului de practică.
Copilul care a paralizat după o anestezie făcută la un cabinet de stomatologie din Piteşti se află în stare foarte gravă. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu au precizat că fac toate eforturile necesare pentru a-i salva viața.
Ministrul Sănătăţii, despre cazul Piteşti: Cabinetele stomatologice folosesc anestezia generală fără autorizație, e o practică
EXCLUSIV. Cazul Piteşti - Document: Clinica nu avea dreptul să facă anestezie generală. Stomatologul i-a făcut un cocktail de anestezice copilului de 4 ani
Stomatologul care l-a tratat pe copilul de patru ani intrat ulterior în comă susţine că tehnica folosită, numită analgosedare, nu a mai ridicat probleme până acum.