Antena 3 CNN Life Sănătate Dr. Streinu Cercel lămurește situația bolnavilor din Belgia: ”Colonizarea” nu înseamnă că pacienții sunt infectați. Starea pacienților e bună

Dr. Streinu Cercel lămurește situația bolnavilor din Belgia: ”Colonizarea” nu înseamnă că pacienții sunt infectați. Starea pacienților e bună

1 minut de citit Publicat la 17:17 08 Dec 2015 Modificat la 17:17 08 Dec 2015
cercel.jpg
Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, a lămurit, marți, informațiile transmise de medicii de la Spitalul din Bruxelles, potrivit cărora răniții internați acolo în urma incendiului din Colectiv ar fi infectați cu bacterii.

Medicul Streinu Cercel a spus că medicii din Belgia au transmis că răniții ”păreau colonizați” cu bacterii, iar acest lucru nu înseamnă că bolnavii sunt infectați, ci doar poartă anumiți germeni.

Astfel, potrivit medicului, ”colonizarea nu înseamnă că pacienții sunt infectați”.
 
Declarația managerului de la Institutul Matei Balș vine după ce, Conducerea Spitalului Militar din Belgia - Military Hospital Queen Astrid Bruxelles – a confirmat, într-un răspuns oferit la o solicitare a României libere, că toți cei opt pacienți pe care i-a preluat din București au fost infectați cu bacterii intraspitalicești.
 
Răniții au fost aduși la Bruxelles pe 7 noiembrie, după ce au fost tratați aproximativ zece zile în spitalele din România, se arată în documentul trimis de spitalul belgian. Prin urmare, infecția cu bacterii de care vorbește echipa medicală nu s-a putut realiaza decât în timpul petrecut de pacienții din Colectiv cât timp au fost internați în România.

”Ceea ce spune acest comunicat, și e cât se poate de limpede, e că pacienții păreau să fie colonizați, și nu infectați cu un anumit timp de infecție. Noi suntem colonizați cam peste tot, la nivelul foselor nazale, tract respirator, tub dugestiv, tract urinar. Dacă nu am fi colonizați, nu am putea să creștem și să ne dezvoltăm!, a explicat, marți, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel.
 
”Deci persoanele respective nu sunt infectate, deci populate cu anumiți germeni, nu face referire la niciun germene letal”, mai susține managerul de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.
 
Totodată, medicul a subliniat faptul că, în cazul persoanelor arse, riscul de infecții este mare, însă problema infecțiilor din spitale există peste tot în lume.
 
”Nu există spital de pe această planetă Pământ, în care să nu existe riscul să facă infecții nosocomiale”, a spus medicul Streinu Cercel.
 

×
x close