Antena 3 CNN Life Sănătate Ce se întâmplă dacă mănânci des semințe de floarea soarelui. Cei mai mulți români nu cunosc aceste pericole

Ce se întâmplă dacă mănânci des semințe de floarea soarelui. Cei mai mulți români nu cunosc aceste pericole

Mia Lungu
<1 minut de citit Publicat la 22:00 16 Mai 2023 Modificat la 22:00 16 Mai 2023
seminte floarea soarelui
Ce se întâmplă dacă mănânci des semințe de floarea soarelui. Cei mai mulți români nu cunosc aceste pericole Sursa foto: Getty Images

Consumul de semințe de floarea soarelui în exces poate dăuna organismului.

Semințele pot fi dăunătoare pentru dantură, iar cei care le mănâncă des se pot alege alege cu fisuri sau carii. Din cauza presiunii constante pe dinți, smalțul se subțiază și se poate crăpa.

Cel mai potrivit este ca semințele să fie consumate cel mult de două ori pe săptămână și să fie neprăjite și decojite.

Totuși, modalitatea preferată a românilor de preparare a acestora este să fie prăjite în ulei încins și presărate cu multă sare.

Citește și: Cum consumăm semințe de floarea soarelui pentru a obține beneficii pentru sănătate și a ne menține silueta

Prăjirea semințelor face ca ele să devină toxice, deoarece uleiurile din compoziție dezvolta compuși cancerigeni la temperaturi mari.

Consumul de semințelor de floarea soarelui prăjite duce la creșterea hipertensiunii şi, implicit, la apariția problemelor sistemului cardiovascular.

De asemenea, s-a demonstrat şi că un consum regulat de semințe de floarea soarelui prăjite cu sare crește riscul apariției de cancer la colon.

 

×
x close