EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
25
.00
%
25
.00
%
SIMION GEORGE
15
.00
%
14
.10
%
CIUCĂ NICOLAE
14
.00
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
18
.00
%
18
.10
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.00
%
5
.50
%
KELEMEN HUNOR
4
.00
%
4
.60
%
GEORGESCU CĂLIN
16
.00
%
16
.00
%
Antena 3 CNN Life Sănătate Ce mâncăm când avem ulcer! Medicul avertizează: ”Renunțați la aceste alimente!”

Ce mâncăm când avem ulcer! Medicul avertizează: ”Renunțați la aceste alimente!”

Andreea Cigolea
1 minut de citit Publicat la 11:30 31 Iul 2020 Modificat la 11:30 31 Iul 2020
Ce mâncăm când avem ulcer! Medicul avertizează: ”Renunțați la aceste alimente!”

Cauzele ulcerului

”Majoritatea pacienților cu ulcer au o hipersecreție de acid clorhidric în stomac. În cea mai mare parte în cazurile de azi, sunt două mari cauze: infecția cu Helicobacter Pylori și  ultilizarea de antiinflamatoare nesteroidiene. Exista și alte cauze ca: gastrinoame, dar cauzele majore sunt cele enumerate mai devreme” a explicat gastroenterologul Iulia Simionov, la Antena 3.

Simptome ulcer 

”Simptomele sunt reprezentate de durere în ”capul pieptului”, durerea apare pe stomacul gol și se calmează după ce mâncăm, reflux gastroesofagian, eructații”.

Dieta pentru bolnavii de ulcer

”Nu facem ulcer din cauza dietei, însă există alimente care favorizează secreția de acid și atunci agravează simptomatologia. Sunt anumite alimente stimulatoare de aciditate: dulciuri, murături, foietaje, dulciuri pe stomacul gol, consumul de alcool. Pacientul ar trebui să își individualizeze dieta în funcție de ce îi face bine. Simptomele care dau ulcerul sunt semnalele unui ulcer, poate exista și o gastrită cu o simptomatologie asemănătoare. Dacă nu se ameliorează nimic după ce pacientul a schimbat dieta sau după medicație, atunci ar trebui să facă o endoscopie” a declarat medicul.

Prevenția ulcerului

”Fumatul are un rol decisiv în apariția ulcerului. Deci putem preveni dacă ne lăsăm de fumat, să mâncăm la ore cât de cât regulate și să nu abuzăm de anumite alimente care ne fac rău”

Complicațiile ulcerului

”Există complicații redutabile. Cea mai importantă este hemoragia și atunci pacientul elimină sânge prin melenă sau prin vărsături. Este o urgență medicală. O altă complicație este perforația, iar când vorbim de ulcerul gastric, există riscul să evolueze silențios și în timp la un neoplasm gastric” a încheiat gastroenterologul.

×
x close