Bucătari din 28 de spitale de stat din ţară au trebuit să demonstreze că reuşesc să prepare reţete gustoase şi sănătoase pentru pacienţii internaţi. Cel mai dificil a fost însă să inventeze meniul care să se încadreze în suma de 22 de lei pe zi oferită de stat.
Meniurile au fost gândite pentru pacienţii care nu au limite impuse în alimentaţie.
Concursul, o premieră în ţara noastră, ar putea ajuta managerii să găsească noi idei şi soluţii pentru viitor în ceea ce priveşte meniul pacienţilor-
"Să încercăm să arătăm cât de important este să lucrăm în echipă, de la bucătar până la managerul unui spital şi, în aceeaşi măsură, cei care îi pregătim pe viitori absolvenţi să lucreze în domeniu, ca să găsim cea mai bună variantă pentru un meniu care să fie spre satisfacţia pacientului", a precizat Monica Tarcea, președinta juriului.
"Această manifestare ar trebui să reprezinte începutul rezolvării uneia dintre problemele pe care toţi ştim că le are sistemul sanitar", a declarat Dr. Sorin Gabriel Ungureanu, director general adjunct Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).
Pentru ca pacienţii să fie mulţumiţi, bucătarii recunosc că 22 de lei este o sumă prea mică. Un meniu complet trebuie să asigure pacienţilor nutrienţii de care au nevoie.
Astfel, o masă trebuie să includă şi carne, şi legume.