Elon Musk a avut mai multe discuții private cu acoliții săi despre înlăturarea din funcţie a premierului britanic Keir Starmer înaintea următoarelor alegeri generale din Marea Britanie. Mai mult, miliardarul a analizat moduri în care ar putea destabiliza guvernul laburist înaintea scrutinului, a relatat, joi, Financial Times, potrivit Agerpres.
Miliardarul Elon Musk duce de mai multe săptămâni o luptă împotriva premierului britanic, căruia i-a cerut în repetate rânduri să demisioneze.
„Părerea lui este că civilizaţia occidentală însăşi este ameninţată”, a declarat pentru FT una din surse.
În acest context, Elon Musk împreună cu acoliții săi au analizat modurile în care ar putea destabiliza guvernul laburist şi a căutat informaţii despre construirea de sprijin pentru mişcări politice britanice alternative cu scopul de a forţa o schimbare de guvern, conform sursei citate, care citează persoane familiarizate cu subiectul.
De asemenea, miliardarul american l-a acuzat anterior pe Starmer de eşecul neînceperii urmăririi penale în cazul bandelor de bărbaţi care au violat fete tinere pe vremea când era procuror şef, între 2008 şi 2013. Ulterior, Starmer şi-a apărat activitatea de procuror, precizând că cei care „răspândesc minciuni și dezinformări” nu sunt interesați de victime, ci mai degrabă de „ei înșiși”.
Elon Musk a acuzat-o și pe Jess Phillips, ministrul pentru protecție, că face „apologia genocidului violului”, după ce a respins o solicitare de a deschide o anchetă la Ministerul de Interne cu privire la un scandal de grooming din orașul Greater Manchester. Phillips l-a acuzat pe Musk că i-a pus viața în pericol și mai multe politiciene britanice, care fie au fost victimele violenței sexuale fie au avut rude care au trecut prin această traumă, l-au criticat dur pe Elon Musk și și-au arătat solidaritatea față de Jess Philips.
De asemenea, într-o mișcare surprinzătoare în weekend, Musk s-a distanțat de Nigel Farage, spulberând speranțele liderului Reform UK că miliardarul va face o donație importantă către partidul său în viitorul apropiat. Musk a declarat că „partidul Reform are nevoie de un nou lider” și că „Farage nu are ceea ce trebuie”.
La începutul acestei săptămâni, mai mulți lideri europeni, printre care premierul norvegian Jonas Gahr Stoere, premierul spaniol Pedro Sanchez, premierul francez Emmanuel Macron și ministrul de externe francez Jean-Noël Barrot şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la implicarea lui Elon Musk în problemele politice ale altor ţări.
Citește și:
Germania îl avertizează pe Elon Musk: „Jos mâinile de pe democraţia noastră”