Antena 3 CNN Emisiuni Subiectiv Drept la replică al DNA, față de presupusa confuzie făcută de Kovesi între CUI și momentul unei comenzi

Drept la replică al DNA, față de presupusa confuzie făcută de Kovesi între CUI și momentul unei comenzi

3 minute de citit Publicat la 16:18 18 Ian 2017 Modificat la 16:18 18 Ian 2017
o_1b6ouv9oc8sj2f61ssh1l5612ka8.jpg

Laura Codruța-Kovesi a făcut o confuzie monumentală. Există însă și varianta în care a încercat să ne păcălească.

Totul s-a întâmplat după ce Sebastian Ghiță a prezentat factura pentru avionul cu care s-ar fi mers la Cluj pentru a aduna semnături de la membrii Comisiei pentru teza doamnei Kovesi. 

Kovesi se apără spunând că acea factură nu are nicio legătură cu ce spune Ghiță. „Vorbim de trucaje. V-aș mai da un exemplu: a fost prezentată o factură referitoare la o deplasare. VĂ rog să vă uitați pe factură. Comanda a fost făcută în 2009, iar plata în 2012. Cum faci o comandă în 2009 pentru un avion privat știind că în 2012 Codruța Kovesi va fi investigată pentru plagiat?”, a declarat Kovesi.

Kovesi, despre trucaje

În cadrul emisiunii Subiectiv, Răzvan Dumitrescu a atras însă atenția că acel „2009” despre care vorbește Kovesi se regăsește în CUI-ul firmei. „Fie este o gafă, fie este manipulare din partea domniei sale. În 2012 s-a făcut plata, se vede, dar de 2009 e vorba în CUI-ul firmei. Este codul firmei. Atunci s-a înființat firma. Nu are nicio legătură acel 2009 din CUI-ul firmei cu momentul în care s-a făcut plata”, a explicat Răzvan Dumitrescu.

Este o gafă sau e cu intenție? Vezi ce au declarat invitații din cadrul emisiunii Subiectiv.

Într-un DREPT LA REPLICĂ remis Antena3.ro, de către Biroul de Informare și Relații Publice al DNA, se atrage atenția că în virtutea corectei informări a telespectatorilor trebuie menționat că imaginea prezentată în cadrul emisiunii este trunchiată și că în înregistrarea video în care inculpatul Ghiță Sebastian a prezentat două presupuse facturi se vede că respectiva comandă a fost efectuată în 2009, neputând fiind astfel acreditată ideea că procurorul șef al DNA „nu face face distincția între data facturării și data înregistrării societății comerciale...”.

 

Dreptul la replică a fost prezentat și în cadrul emisiunii Sinteza zilei din 29 ianuarie 2017.

Doctoratul șefei DNA, reanalizat de CNATDCU după decizia de neplagiat

O nouă comisie de specialitate a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va analiza teza de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce decizia iniţială de neplagiat a fost contestată, potrivit vicepreşedintelui CNATDCU.

Contestaţia a fost depusă de Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a mai precizat Andruh.

De altfel, în cea de-a opta înregistrare, fostul deputat Sebastian Ghiţă a vorbit din nou despre doctoratul Laurei Codruţa Kovesi.

„În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifica zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru că nu au găsit firma. Pentru că firma e în insolvenţă, iar Parchetul nu a reuşit să recupereze nişte documente. Eu cred că a minţit. Iată factura din 27 iulie 2012, cea care dovedeşte că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj, pentru a o acoperi pe Kovesi. Aţi văzut toţi cu comisia aceea a ministerului a păcălit legea, a minţit şi a încercat să demonstreze ceva ce ne este clar tuturor. A încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puţin şi în în părţile esenţiale, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 şi nu au folosit un software deloc”, a transmis Ghiţă.

De unde a pornit scandalul cu presupusul plagiat al șefei DNA, Codruța Kovesi

Pe 27 septembrie 2016, deputatul Sebastian Ghiţă a depus, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Pe 13 octombrie, Grupul de Investigații Politice a depus o sesizare oficială în legătură cu lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, pe baza informațiilor publicate de GIP

×
x close