Crăciunul nu este doar o perioadă specială din an, ci o stare de spirit. Totuși, festinul culinar specific sărbătorilor poate aduce disconfort digestiv, mai ales în contextul meselor copioase. Medicul Ruxandra Constantina a oferit câteva recomandări pentru a trece cu bine peste aceste momente, discutând despre suplimentele și băuturile care pot sprijini digestia.
"În această perioadă este foarte important să rămânem sănătoși, atât pentru persoanele fără probleme digestive, dar mai ales pentru cele care suferă de afecțiuni precum pietre la vezica biliară, ficat gras, hipercolesterolemie sau diabet" a explicat medicul în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.
Ceaiuri pentru digestie mai ușoară
Unul dintre remediile simple și eficiente este consumul de ceaiuri între mese. Dr. Constantina recomandă ceaiurile de ghimbir și turmeric, care stimulează digestia și oferă energie, dar și ceaiul de fenicul, anason, cimbru și busuioc, toate fiind ideale pentru reducerea balonării și îmbunătățirea digestiei.
"Aceste băuturi sunt esențiale pentru a ușura procesul digestiv și pot fi consumate după fiecare masă copioasă," a adăugat medicul.
Suplimentele alimentare
Pe lângă ceaiuri, trusa de sărbători propusă de medic include și enzime digestive, precum cele extrase din bilă bovină sau din plante (ananas – bromelaină, papaia – papaină), care pot fi luate în timpul sau la sfârșitul meselor, dar și cărbunele medicinal, util pentru absorbția toxinelor și a gazelor intestinale, reducând disconfortul abdominal.
Prin adoptarea acestor obiceiuri simple, mesele de sărbători pot fi mai plăcute și fără neplăceri digestive. Așa că nu uitați să adăugați o cană de ceai potrivit în rutina dumneavoastră după fiecare masă copioasă.