"Nici măcar notele Felix sau mai nou, simpatic, Felix Motanu', nu a dat note către Securitate. Am dat note către conducerea intreprinderii, unde se dădeau mii de note către conducere. Dacă instanţa va lua o decizie politică şi eu voi lua o decizie politică, adică plec din Senat. Adică să convoc Congresul Partidului Conservator. Eu nu trăiesc din politică şi nu trebuie neapărat să rămân în politică. Se poate face în România politică şi fără mine", a spus Voiculescu, citat de Mediafax. Întrebat dacă va face la fel ca Mona Muscă în cazul unei decizii a instanţei nefavorabile lui, Voiculescu a spus că sunt cazuri diferite şi că Mona Muscă a avut, spre deosebire de el, un angajament semnat cu Securitatea.
În august 2006, Colegiul CNSAS a respins contestaţia liderului PC Dan Voiculescu la decizia Colegiului potrivit căreia politicianul conservator a colaborat cu fosta Securitate, în sensul de poliţie politică. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Consiliului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), Cazimir Ionescu, care preciza că s-a înregistrat un număr egal de voturi, contând astfel pentru luarea deciziei votul preşedintelui de şedinţă. Cazimir Ionescu arăta că s-au înregistrat trei voturi "împotrivă", trei voturi "pentru" şi trei abţineri, decizia de respingere fiind luată avându-se în vedere votul preşedintelui, Claudiu Secaşiu.
Avocatul liderului PC, deputatul Sergiu Andon, declara că decizia CNSAS de a respinge contestaţia liderului PC este neîntemeiată şi răspunde unor "comenzi politice". Legea 187/1999 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea securităţii ca poliţie politică stipulează, la articolul 16, că în cazul unei contestaţii, Colegiul Consiliului reexaminează documentaţia care a stat la baza comunicării şi, în termen de 30 de zile de la data depunerii contestaţiei, adoptă o decizie, care se comunică în termen de 10 zile atât solicitantului, cât şi persoanei cu privire la care s-au efectuat verificări, indiferent de autorul contestaţiei.
Decizia Colegiului Consiliului a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Dan Voiculescu a apreciat că poliţie politică a făcut cel care a îngrădit drepturile cetăţeneşti ale cuiva, ceea ce el nu a făcut. Curtea de Apel va judeca contestaţia în şedinţă secretă, hotărârea instanţei fiind definitivă şi irevocabilă. Actele şi lucrările dosarelor au regim secret.
Antena3.ro