La Sibiu un acoperiş de pe un bloc a fost rupt de rafalele puternice de vânt si doborât la pământ. Nimeni nu a fost rănit dar locatarii s-au speriat foarte tare. Vântul a smuls peste 30 de metri de acoperiş de pe un bloc cu cinci etaje. În cădere, bucăţile de acopriş au spart geamurile unui apartament de la parterul blocului. Reprezentanţii Inspectoratului de stat în Construcţii spun că asociaţia de proprietari nu a avea autorizaţie pentru construcţia acoperişului. Echipele de intervenţie de la ISU Sibiu au ajuns foarte repede la blocul avariat şi au evaluat pagubele. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime, iar structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată.
La Braşov, furtuna începută noaptea trecută a făcut prăpăd în oraş. Rafalele de vânt au depăşit 100 de km pe oră, iar foarte mulţi arbori au fost smulşi din rădăcină şi aruncaţi pe şosea. Braşovenii au rămas surprinşi de forţa cu care furtuna a lovit oraşul. Vântul continuă să bată cu putere în Braşov şi se anunţă şi zăpadă. Specialiştii avertizează că ninsoarea combinată cu vântul ar putea crea probleme şi în trafic.
Şi în judeţul Constanţa vântul a creat probleme. Porturile Midia şi Agigea au fost închise, după ce sâmbătă căpitania a emis aviz de furtună navelor aflate în port.
Ninsoarea viscolită a pus stăpânire pe staţiunea montană Rânca, situată la 1.800 de metri altitudine în masivul Parâng. Poliţiştii i-au întors din drum pe toţi cei care vroiau să urce la Rânca, dar nu aveau maşinile echipate corespunzător pentru iarnă. Utilajele de deszăpezire au ieşit de traseu încă de la primele ore, însă munca le este îngreunată de viscolul puternic.
Turişti blocaţi au fost însă la cabanele şi hotelurile din zona Padina din masivul Bucegi. Ei au coborât cu bine la baza muntelui. 9 dintre ei au fost ajutaţi de echipele de jandarmi şi pompieri, iar alţii au apelat la prieteni sau rude.
Din cauza vântului puternic, zeci de oameni din localitatea gorjeană Novaci au rămas fără curent electric. Mai mulţi brazi de pe marginea drumului au fost doborâţi de vijelie. Unii au căzut pe casele oamenilor, alţii au rupt şi câteva fire de înaltă tensiune. Autorităţile au încercat să degajeze resturile brazilor de pe carosabil cât mai repede. Oamenii spun că nu este prima dată când în localitatea lor se întâmplă aşa ceva. În urmă cu doar două luni, alţi brazi de pe marginea drumului s-au prăbuşit din cauza vântului puternic.
Vântul puternic şi ninsoarea provoacă probleme în judeţul Cluji. Încă de la ora 3 dimineaţa, drumarii au intervenit cu toate utilajele, pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil. Din cauza viscolului, vizibilitatea pe unele porţiuni este sub 50 de metri, iar zăpada adusă pe carosabil formează adevarate troiene.
Antena3.ro