Legumele şi fructele româneşti
sunt pe cale să dispară din galantarele magazinelor autohtone.
Românii vor achiziţiona în perioada următoare usturoi
din China, mere din Noua Zeelandă, ceapă din Olanda şi lista ar
putea continua. Marile lanţuri de supermarketuri preferă să
importe aceste produse din cele mai îndepărtate colţuri ale
lumii în detrimentul celor româneşti. Cele mai multe nu
sunt prea gustoase, dar sunt mai ieftine şi asigură un profit mai
mare.
În comparaţie cu legumele şi fructele autohtone, cele
din străinătate ajung mult mai tîrziu pe rafturile de
desfacere, deoarece recoltarea, transportul şi vama pot dura mai
multe de o săptămână.
Chiar dacă produsele din import arată
mai bine, mulţi români spun că preferă produsele autohtone, dar achiziţionează până la urmă ceea ce găsesc în magazine.
Producătorii români susţin că legumele pe care le culeg azi,
mâine pot fi în magazin şi sunt ?mai ecologice şi
mai gustoase?.
Specialiştii sunt convinşi că în
viitor tendinţa se va păstra, iar marile magazine vor achiziţiona
tot mai multe produse din import.
Observator