Antena 3 CNN Actualitate Social Unu din cinci români ar vrea ca instituția să le plătească terapia la psiholog. 24% din angajați vor bani de bonă

Unu din cinci români ar vrea ca instituția să le plătească terapia la psiholog. 24% din angajați vor bani de bonă

Maria Zărnescu
1 minut de citit Publicat la 15:58 03 Iun 2021 Modificat la 15:58 03 Iun 2021
o_1f78usfqcqe8f6c42tdve16q5b.jpg
Sursa foto: Gettyimages

În urma pandemiei și a implementării lucrului de acasă, românii au început să aibă o serie de cerințe și pretenții de la angajator. Spre exemplu, plata facturii la energie, a alimentelor livrate acasă sau a chiriei să revină angajatorului.

Spre exemplu, potrivit unui studiu, 12,6% din angajații din România își doresc ca instituția în care lucrează să le pună la dispoziție tehnologia necesară desfășurării activității de acasă, în timp de 11,4% ar dori ca angajatorul să le ofere un abonament la o companie ce livrează mâncare la domiciliu.

Pe de altă parte, din lista de dorințe ale angajaților români nu lipsesc nici abonamentele la sală sau abonamentele la o clinică privată.

7,6% din angajații ar vrea să le fie asigurate consultații la medicul nutriționist, iar 6,3% dintre ei și-ar dori ca testele PCR să fie asigurate din banii companiei.

Angajații cu copii doresc bani pentru bonă sau susținerea costurilor pentru grădiniță privată

Angajații care au copii și-ar dori ca angajatorul să le plătească bona, în timp ce 19% dintre ei ar vrea ca firma la care lucrează să asigure plata unei grădinițe private și asigurarea unor cursuri de parenting.

15,5% dintre ei și-ar dori și asigurarea unor costuri de psihoterapie, arată un studiu realizat de Undelucrăm.

De ce beneficii s-au bucurat românii în pandemie

Pe durata pandemiei, românii au primit, potrivit studiului, o serie de beneficii precum: tichete de masă (27,1%); servicii medicale gratuite (18,2%); decontarea transportului (11%); decontarea utilităților pentru a lucra de acasă (8,9%).

Mai mult decât atât, 6,5% au beneficiat de servicii de coaching, 6,4% au beneficiat de  teambuildinguri online, 5,3% s-au bucurat de programe de wellbeing; iar 5,1% au primit vouchere de vacanță.

Pe de altă parte, beneficiile de care au beneficiat cei mai puțini angajați au fost cursuri de dezvoltare personală și profesională, în procent de 4%; acces în spații de co-working (2,6%); testare pentru COVID-19, într-un procent de 2,2%; iar 1,3% români au beneficiat de bani pentru achiziționare unui birou pentru acasă.

×
x close