UPDATE Peste 52.000 de persoane au trecut pe la racla Sfintei Parascheva.
Știre inițială
Timpul de aşteptare al pelerinilor este de aproximativ 20 de minute, comparativ cu 12-24 de ore în anii precedenți.
Oamenii veniți din toate colțurile țării nu contenesc să se roage la racla cu moaștele Sfintei Parascheva și sunt convinși că astfel vor fi ajutați să rămână sănătoși.
Anul acesta, numărul pelerinilor nu a fost la fel de mare ca altă dată, când oamenii stăteau la coadă chiar și 24 de ore până să ajungă la racla sfântă.
”Am stat foarte puțin la coadă, anii trecuți nu a fost așa - anul trecut am stat câte o oră cel puțin”, a spus un credincios.
Masa pelerinilor se va păstra și anul acesta, chiar dacă este pandemie.
Mii de sarmale se pregătesc la foc continuu pentru sfânta zi de joi.
”În fiecare an facem cu mare drag. Folosim carne tocată, carne de porc, de vită, plus legume, morcovi, ceapă și, chiar dacă sunt meticuloase, să știți că le facem cu mare drag”.
Zeci de kilograme de produse din carne și legume sunt folosite pentru prepararea sarmalelor.
sincron - Irina - Mihaela Ghioca, director Directia de Crese Iasi
”Direcția Creșe participă la masa pelerinului cu 12.000 de sarmale, care vor fi împărțite, din câte știu, la rând, când vor ieși pelerinii de la slujbă”, a declarat Mihaela Ghioca, director Direcția de Creșe Iași.
Sarmalele vor fi puse în caserole, ca să se evite aglomerația și se vor împărți, joi, imediat după slujba închinată Ocrotitoarei Moldovei.