”În primul grup au fost testate 250 de persoane, din care 90 aveau coronavirus. Persoanele care au fost testate, veneau la lucru. Erau și pozitivi și negativi, dar veneau la lucru. După 2-3 zile primeau răspunsul și erau trimise acasă. Noi nu am fost testați toți în prima zi, am fost testați pe serii.
Erau, poate, 100 în prima zi, 100 în a doua zi, 200 în a tria zi și tot așa. Iar în total vreo 500 de români au fost testai, din care aproximativ 200 au fost pozitivi. Sunt soț și soție care locuiesc în același apartament, din care soțul, de exemplu, a fost pozitiv, iar soția, adică cealaltă persoană din cuplu, continuă să vină la muncă, deși stau în același aparament, într-o cameră în care totul e comun.
Ăla care e negativ, continuă să vină la muncă, deși are contact zilnic cu persoana respectivă.
Eu stau într-o casă cu vreo trei etaje. Pe fiecare etaj stau câte vreo 10 persoane, câte 2-3 persoane în fiecare cameră. Baia și bucătăria sunt comune. Un coleg cu care lucrez a fost dus la spital. Avea niște semne așa că era bolnav. Nici măcar nu a fost testat la fermă, a fost testat la spital. A venit acasă vreo trei zile, a primit răspuns după alte trei zile, timp în care el a venit la lucru și stătea împreună cu ceilalți oameni. După ce a fost depistat pozitiv, l-au mutat într-un loc la vreo 40 de kilometri de aici. Se simțea un pic mai rău, dar nu asta era porblema, ci faptul că nimeni nu-i acorda niciun ajutor. Nici măcar mâncare.
A treuuit să plece un alt coleg cu mașina pentru că atunci zona asta nu era în carantină, să îi ducă mâncare. După asta, nouă, celorlalți de la fermă nu ni s-a făcut testul. Eu sunt negativ, dar alte două persoane cu care stau la parter au ieșit pozitiv. Nu au fost duși nicăieri nici acum. Stau jos și beau bere. Folosesc aceeași baie, bucătărie, aceeași masă. E totul la comun!”, a spus bărbatul.