Antena 3 CNN Actualitate Social Comoara uitată a României. Din cauza drumurilor proaste, puțini oameni ajung aici

Comoara uitată a României. Din cauza drumurilor proaste, puțini oameni ajung aici

<1 minut de citit Publicat la 22:08 18 Oct 2017 Modificat la 22:08 18 Oct 2017
Comoara uitată a României. Din cauza drumurilor proaste, puțini oameni ajung aici
Foto: pixabay.com

Sfinxul de la Buştea este un „uriaş” împietrit, cu chip de om, de vreo şase metri înălţime. Coincidenţă sau nu, dacă cea mai rapidă cale de a ajunge la Sfinxul din Bucegi este prin staţiunea Buşteni, la sfinxul buzoian se ajunge cel mai uşor din Buştea, potrivit stiridebuzau.ro.

Pentru a ajunge la capul de om de pe Masivul Breazău ajungi mai întâi la Mânzăleşti, comună care se află la 50 de kilomtri de oraşul Buzău, pe Valea Slănicului. De aici e bine să îţi cauţi un ghid din sat, aşa cum l-am găsit noi pe Viorel Bănică, un sătean pasionat de drumeţii.

Parcurgem cu maşina patru kilometri de la drumul cu asfalt spre Breazău, pe un drum de căruţe. Traseul se pierde prin pădure, dar suntem sfătuiţi să mergem paralel cu stâlpii de electricitate. 

Mai sunt încă 30 de minute de urcat pe jos, printre copaci şi arbuşti ţepoşi de cătină, până să ajungem la baza megalitului. 

Sfinxul este un monument al naturii reprezentat de o stâncă ce măsoară în jur de 5 – 6 metri înălţime, modelată de ploi şi vânt sub forma unui cap uman, asemănător cu renumitul Sfinx din Munţii Bucegi.

 

×
Etichete: comoara România oameni
TOP articole
x close