Antena 3 CNN Actualitate Social Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 119 ani, după ce a învins cancerul și și-a petrecut viața mâncând dulciuri și bând cola

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 119 ani, după ce a învins cancerul și și-a petrecut viața mâncând dulciuri și bând cola

Alexandra Ionescu
2 minute de citit Publicat la 14:02 25 Apr 2022 Modificat la 14:02 25 Apr 2022
Kane Tanaka
Sursa foto: Twitter/GWR

Potrivit unui tweet postat de familia lui Tanaka pe 13 aprilie, femeia a fost ”spitalizată și externată în mod repetat”.

Dar asta nu a împiedicat-o pe bunica iubitoare de bomboane să atingă vârsta remarcabilă de 119 ani la începutul acestui an.

Înainte de moartea ei, Tanaka a spus într-un tweet postat de familia ei: „Am reușit să ajung până aici cu sprijinul multor oameni. Sper că veți continua să vă distrați, [și să fiți] veseli și energici”.

Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903 - în același an în care frații Wright au zburat pentru prima dată - în Fukuoka, sudul Japoniei, și a fost al șaptelea copil al lui Kumakichi și Kuma Ota.

Ea locuia într-un azil de bătrâni din Fukuoka și era cunoscută a fi o pasionată de jocuri de societate și matematică.

Ea a fost aleasă drept una dintre purtătoarea torței pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, dar a fost nevoită să se retragă din cauza COVID-19.

În ziua în care a primit certificatul Guinness World Records, i s-a oferit o cutie de ciocolată, pe care a desfăcut-o  imediat și a început să o mănânce.

Chiar și în ultimele ei zile, bunica iubitoare de distracție și-a păstrat rutina de a mânca ciocolată și de a bea cola.

Tanaka a preluat titlul de cea mai în vârstă persoană din lume în iulie 2018, despre care a spus că a fost unul dintre cele mai fericite momente din viața ei, potrivit publicației de știri japoneze NDTV.

Tanaka s-a născut prematur și a crescut cu lapte matern de la alte femei, pentru că mama ei nu avea, informează The Sun.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ea a lucrat într-un magazin care vindea prăjituri de orez împreună cu soțul ei Hideo.

După ce atât Hideo, cât și fiul ei au murit în timpul războiului, ea a continuat să lucreze la același magazin până la pensionare, la vârsta de 63 de ani.

La vârsta de 103 ani, Tanaka a fost diagnosticată cu cancer de colon, dar a supraviețuit.

Când avea 107 ani, fiul ei a scris o carte despre ea, în care ea discută despre viața și longevitatea ei și se intitulează ”În vremuri bune și rele, 107 de ani!”.

De asemenea, susține că îi place foarte mult dulciurile și bea trei conserve de cafea pe zi și, de asemenea, consumă o mulțime de băuturi răcoritoare.

Rutina ei zilnică a constat în a se trezi la 6 dimineața și a-și petrece după-amiezii studiind matematica și exersând caligrafia.

În 2017, numărul rezidenților cu vârsta de 90 de ani și peste în Japonia a atins pragul de 2 milioane.

Potrivit datelor Băncii Mondiale, Japonia are cea mai în vârstă populație din lume, cu aproximativ 28% de 65 de ani sau peste.

Cea mai în vârstă persoană în viață verificată de Guinness a fost franțuzoaica Jeanne Louise Calment, care a murit la vârsta de 122 și 164 de zile în 1997.

×
x close