Apartamentele al căror preț a intrat la apă sunt cele cu bulină. ostă deja mai puţin decât alte locuinţe similare de pe piaţă şi vor ajunge cu 30 la sută mai ieftine. Oficial, doar în Bucureşti sunt peste 400 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, cele mai multe în centrul orașului.
Locuinţele în blocuri cu bulină sunt vânate de cei care vor să stea în centru, în clădiri cu arhitectură deosebită şi care au bani cash. Băncile nu acordă credite pentru locuinţele cu risc seismic.
Aceste locuințe sunt râvnite de persoanele care vor să stea în centru, în nişte bijuterii arhitecturale, şi pentru care riscul seismic nu este o problemă. Cei care aleg să investească în astfel de proprietăţi trebuie să ia în calcul faptul că vor trebui să contribuie la un moment dat şi la consolidarea blocului.
Citește și: Proprietarii de câini periculoși, obligați să plătească RCA pentru animale. Amenda pe care o riscă deținătorii dacă nu plătesc asigurarea
Conform Observatorul, la un apartament de 45 de metri pătraţi va plăti 50 de euro pe metrul pătrat, adică în jur de 2.300 de euro, prin programul Ministerului Dezvolatării. Pentru consolidare este nevoie de acordul proprietarilor care deţin peste jumătate din suprafaţa clădirii.
Doar în Bucureşti sunt aproape 400 de imobile încadrate în risc seismic 1. În ultimii 30 de ani, Primăria a consolidat 26 de imobile, iar în acest an ar putea intra în reparaţii alte 7.