Mai mult, în cazul prognozelor meteorologice pesimiste, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei nu exclude posibilitatea ajustării preţului energiei electrice. Deja primele semne au fost date de bursa energiei unde megawatul s-a vândut mai scump cu sume cuprinse între 110 lei şi 230 lei per megawat oră. În urmă cu două luni, energia se vindea între limitele de 130 şi 160 lei / MWh.
Din cauza debitelor scăzute faţă de media multianuală a acestei perioade, producţia de electricitate la Porţile de Fier a scăzut cu 40%. Hidroelectrica asigură în mod normal 30% din producţia totală de energie, fiind cel mai mare producător, astfel încât situaţia acesteia se reflectă asupra pieţei.
Specialiştii spun că dacă seceta se va prelungi, iar temperaturile vor depăşi constant 35 de grade Celsius ar fi posibilă închiderea reactorului nuclear de la Cernavodă. Acest lucru se va întâmpla doar dacă Dunărea va scădea şi temperaturile vor fi la 40 de grade Celsius. Oficialii de la Nuclearelectrica spun că acum îi preocupă asigurarea apei necesare răcirii reactoarelor. Cel de-al doilea reactor va fi racordat la sistem în luna iulie.
Antena 3