Revoltă la grădiniţa unde o educatoare este acuzată că ar fi abuzat șase copilaşi de la grupa mare. Majoritatea părinţilor spun că dosarul a fost fabricat de către directoarea grădiniţei. Mai mult, părinţii a patru dintre copii, despre care procurorii afirmă că au fost chinuiţi, spun că nici măcar nu au fost audiaţi la Poliţie sau la Parchet. Iar părinţii celorlalţi doi copii, care au reclamat presupusele abuzuri conducerii grădiniţei, nu au fost încă interogaţi de anchetatori.
Rodica Florescu, mama unuia dintre copii: „Fetiţa mea este unul dintre cei șase copii așa-zis bătuți, smuciți, de către doamna educatoare. Nu este absolut deloc adevărat.”
Cristina Nedelcu, mama unuia dintre copii: „Doamna educatoare nu a bătut copiii, aşa cum se menţionează. Eu chiar sunt mama unuia dintre cei șase copii. Şi, culmea, se menţionează că noi, părinţii, am făcut reclamaţie în acest sens. Nu! Noi nu am făcut reclamaţie.”
13 copii erau la grupa mare unde preda educatoarea anchetată. Părinţii a 11 dintre ei sunt revoltaţi şi şocaţi de decizia Parchetului. Toţi 11 spun că nu au fost audiaţi.
Rodica Florescu, mama unuia dintre copii: „Este halucinant cum poți să emiți un control judiciar fără să audiezi părinții.”
La mijloc ar fi un conflict iscat între directoare şi educatoare
La mijloc, spun părinţii, ar fi un conflict iscat între directoare şi educatoare. Victime, spun procurorii, ar fi șase copii agresaţi în mod repetat. Părinţii a patru dintre ei relatează că presupusele agresiuni le-au fost aduse la cunoştinţă nu de cei mici, ci de directoare, cu probe video, de pe camerele de supraveghere. Aceleaşi la care s-au uitat şi procurorii.
Alshinskii Nikita, tatăl unuia dintre copii: „Mi-a zis: „Copilul dumneavoastră a fost abuzat!”. A zis că doamna educatoare l-a lovit. Cum se poate aşa ceva? „Doriţi să vă uitaţi la imagini?” Da. „Dar trebuie să scrieţi cerere”.”
Reporter: „Ce aţi văzut pe imaginile respective?”
Alshinskii Nikita, tatăl unuia dintre copii: „L-a tras pe copilul meu de mână. Nu tare, nu nimic. La ea. Şi atât.”
Rodica Florescu, mama unuia dintre copii: „Am spus ok, că vreau să văd și eu aceste filmări și mi-a spus că trebuie să semnez un acord de confidențialitate. Am zis „păi eu o să văd că fetița mea e căsăpită în bătaie și eu să nu pot să fac nimic?”
Ramona Tudor, directoarea grădiniței: „S-a desfășurat cercetarea disciplinară, în urma căreia Consiliul de Administrație a luat decizia încetării contractului de muncă al doamnei.”
Asta se întâmpla în aprilie, când şefa grădiniţei a reclamat presupusele abuzuri şi la poliţie şi la DGASPC.
Andi Constantin Puiu, avocatul educatoarei: „Pe baza aceloraşi probe, cele inițiale, a instituit controlul judiciar. Cu alte cuvinte, dosarul civil, cel privind contestația, a mers în paralel cu dosar penal.”
Unii părinți cer reangajarea educatoarei
În tot acest timp, părinţii celor 11 au depus memorii la ISMB şi la Primăria Sectorului 1, prin care cer reangajarea educatoarei. Unii chiar au dat mărturie în favoarea educatoarei în procesul civil pe care aceasta l-a câştigat pe 4 noiembrie şi ar fi trebuit repusă pe funcţie pe 7 noiembrie.
Oana Prunoiu, mama unuia dintre copii: „În fiecare dimineaţă când ajungeau, al nostru şi alţii, primul lucru se duceau la doamna, o luau în braţe, o pupau, erau fericiţi.”
I-am găsit şi pe părinţii celoralţi doi copii despre care Parchetul spune că ar fi formulat plângeri.
Reporter: „Unde l-a lovit?”
Mama unuia dintre copii: „Pe spate. Aşa am înţeles, că i-ar fi dat o palmă pe spate.”
Reporter: „Aţi depus plângere la poliţie?”
Mamă: „Urmează. Dânsa l-a bruscat.”
Reporter: „L-a bruscat sau l-a lovit pe spate?”
Mamă: „L-a bruscat.”
Reporter: „Deci nu vorbim despre incidentul cu lovitul pe spate.”
Mamă: „Copilul meu aşa a acuzat. Acum... na... El aşa a perceput-o, ca pe o lovitură pe spate puternică.”
Educatoarea a contestat în instanţă şi măsura controlului judiciar.