Antena 3 CNN Actualitate Religie TRADIȚII PAȘTE. Tradiții și superstiții în noaptea de Înviere

TRADIȚII PAȘTE. Tradiții și superstiții în noaptea de Înviere

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 15:59 11 Apr 2017 Modificat la 15:59 11 Apr 2017
o_1bdehfjlj1p16r3bcu1kia1r5p8.jpg
Foto: crestin-ortodox.ro

TRADIȚII PAȘTE. De Paşte, există credinţa că cerurile se deschid, permiţând sufletelor celor morţi să se întoarcă acasă, pentru a-şi proteja rudele dragi. De Paşte, se aşeză o bucăţică de fier sub prag, ca o protecţie pentru casă. Dacă prima persoană care îţi intră în casă este bărbat, vei avea noroc tot anul, potrivit Libertatea.ro.

TRADIȚII PAȘTE. De asemenea, se mai spune că cei care ciocnesc ouă în noaptea de Înviere se vor întâlni pe lumea cealaltă. Se zice că oul crăpat trebuie să îl dai celui care ți l-a spart, altfel îl vei mânca stricat în viață de apoi. Dacă descoperi un ou cu două gălbenușuri e semn de căsătorie.

TRADIȚII PAȘTE. Când mergi la biserică pentru noaptea de Înviere e bine să aduci cu tine apa sfințită. După noaptea Învierii pastreaz-o. Este bună în caz de boală, deoarece îndepărtează suferința.

TRADIȚII PAȘTE. Nu e bine să te cerți în noaptea de Paște. Dacă ești certat cu cineva ar trebui să faci pace, ca să nu te prindă Învierea supărat. Cei care înjură sau blesteamă în această noapte sfântă vor fi urmăriți de ghinioane.

×
x close