Antena 3 CNN Actualitate Religie Sfânta Maria Mică. Ce ai voie și ce nu ai voie să faci astăzi

Sfânta Maria Mică. Ce ai voie și ce nu ai voie să faci astăzi

1 minut de citit Publicat la 12:49 08 Sep 2016 Modificat la 12:49 08 Sep 2016
s604x0_SFANTA_MARIA_MICA.jpg

Sfânta Maria Mică. Cunoscută drept Sfânta Maria Mică, această sărbătoare deschide anul nou bisericesc, început la data de 1 septembrie, scrie ziarulring.ro.

Sfânta Maria Mică. Catolici sau ortodocși, cu toții sărbătoresc Sfânta Maria Mică. Noul Testament nu amintește acest eveniment, dar sărbătoarea este prezentată în Protoevanghelia lui Iacov, carte apocrifă care a fost scrisă în jurul anului 145 și relatează originea și copilăria fecioarei Maria. Fecioara Maria s-a născut într-o familie de creştini. Părinții săi, Ioachim şi Ana, deşi înaintaţi în vârstă, s-au rugat să aibă un copil. Îngerul Gavriil i-a vestit că ruga lor a fost ascultată şi că Dumnezeu le va da cel mai de preţ dar, un prunc, ales al Domnului, pe care au botezat-o Maria. În ziua de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri şi se duc la biserică fructe, pâine şi lumânări, pentru a fi sfinţite. În România, peste 1,8 milioane de femei și 400.000 de bărbați își sărbătoresc numele în această zi.

Sfânta Maria Mică. Tradiții și superstiții de Sfânta Maria Mică

ÎSfânta Maria Mică. n ziua de 8 septembrie, bărbații nu meșteresc, femeile nu spală și nu cos. Se mai spune că rugăciunile adresate Maicii Domnului de către persoanele care-și doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând. Din această zi, potrivit tradiției populare, toamna își intră în drepturi. Păsările și rândunelele se pregătesc să părăsească țara, iar gâzele și reptilele se retrag în pământ. 8 septembrie este ziua în care plantele nu mai sunt bune de leac şi îşi pierd puterile tămăduitoare. Totodată, ziua de 8 septembrie dă startul culesului de vii, se bat nucii pentru a avea rod bogat şi anul viitor, se jupoaie coaja ulmilor şi se da startul târgurilor şi iarmaroacelor de toamnă.

×
x close