Slujba a fost oficiată de un sobor de aproximativ 50 de preoți, în frunte cu episcopul de Giurgiu, PS Ambrozie.
În cuvântul de înțelepciune rostit în fața credincioșilor, episcopul Ambrozie a criticat decizia autorităților centrale de a susține proiectul construcției unei moschei de mari dimensiuni în București.
"Bine ar fi să nu ne lase mintea, cugetul nostru românesc. Nu se poate construi moschee în țara voievozilor", a afirmat prelatul.
Printre pelerinii care au ajuns, sâmbătă, la Mănăstirea Putna se află și comisarul european Corina Crețu, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, parlamentarii Ovidiu Donțu, Neculai Bereanu, Steliana Miron, Gheorghe Flutur și Ioan Bălan.
Mănăstirea Putna, aflată într-un proces de restaurare, este prima și cea mai importantă ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare.
Pe lângă hramul Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Putna poartă și hramul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, ctitorul lăcașului de cult.
La Mănăstirea Putna se află mormântul lui Ștefan cel Mare, precum și mormintele a două dintre soțiile domnului Moldovei, dar și ale doi dintre fiii săi.