În satul Coslogeni, din județul Călărași, se află o cruce despre care cei din partea locului spun că are puteri vindecătoare. Legenda spune că aceasta nu poate fi urnită din loc decât cu puterea Domnului. Bisericuţa din satul de lângă municipiul Călăraşi a fost construită în jurul crucii de pe vremea domnitorului Constantin Mavrocordat, potrivit Adevărul.
Mii de pelerini din toată ţara vin să vadă miracolul. Se-nchină, se roagă şi speră să li se împlinească dorinţele. Despre Crucea de leac de la Coslogeni s-a dus vestea că e făcătoare de minuni. Autorităţile comuniste nici n-au vrut să audă despre aşa ceva. Au făcut tot posibilul ca aceasta să dispară, însă nimeni nu s-a putut împotrivi voinţei Domnului.
Chiar şi buldozerele au cedat când au încercat să demoleze crucea din piatră. Semnele divine arătau clar că nu trebuie mişcată din loc. Un bărbat „nedus la biserică“ a paralizat pe loc în timp ce lucra la mutarea crucii. Istoric Din 1738, de pe vremea domnitorului Constantin Mavrocordat, crucea se află la intrarea în satul Coslogeni din comuna Dichiseni, pe DN 3B Călăraşi - Feteşti. Legenda spune că aceasta se afla într-un car şi urma să ajungă la Feteşti. Pe câmp însă, carul a cedat, iar crucea nu a mai putut fi urnită din loc nici măcar cu cinci perechi de boi. De două secole şi jumătate, credincioşii n-au încetat să vină să se roage în acest loc, când au aflat că un copil mut, care păzea o turmă de oi, a început să vorbească, după ce s-a atins de cruce.
Mai mult decât atât, oamenii spun că aceasta a crescut, s-a înălţat şi doar cei care vin aici cu credinţă au parte de tămăduire. Nici până astăzi preoţii nu au reuşit să desluşească decât jumătate din mesajul scris, în slavona veche, pe Sfânta Cruce.
O echipă Antena Stars a mers la Coslogeni ca să afle mai multe despre crucea vindecătoare.