În urma întrevederii dintre primarul capitalei, Adriean Videanu, şi protestatarii din zona pasajului Basarb s-a stabilit că vor fi găsite soluţii conform legii, iar proiectul Basarb nu va fi întârziat. De aceea, protestarii sunt rugaţi, ca în zilele următoare, să aducă toate documentele pe care le au, adică buletinele ? pentru a arăta dacă sunt cetăţeni ai municipiului Bucureşti, contractele vechi, pe care le-au avut cu Romvial şi contractul cu actualul proprietar, pe baza cărora se va încerca găsirea unei soluţii.
La finalul întâlnirii, primarul Videanu a declarat ,,că oamenii au fost alarmaţi din cauza faptului că de 10-12 ani încearcă să-şi rezolve situaţia locativă şi nu reuşesc? şi a stabilit ca în urma evaluării documentelor, până în septembrie-octombrie, când este termenul în instanţă cu proprietarul, nu se va atinge absolut nimeni de locatari. El a adăugat că imobilul pentru care s-a organizat protestul în cursul zilei de sâmbătă nu urma să fie demolat ''pentru că nu este în proprietatea municipiului Bucureşti, în momentul de faţă'', protestul având loc din cauza faptului că oamenii nu au fost informaţi corect.
Problemele oamenilor nu vor fi transferate de la o primărie la alta, iar dacă oamenii ?întrunesc condiţiile legale, împreună, avem obligaţia să găsim o soluţie, să ne corelăm eforturile, chiar dacă legal cel care poate să atribuie case este primăria de sector'?, a adăugat Adriean Videanu.
Sâmbătă
dimineaţă, pe şantierul Pasajului Basarab, a izbucnit un protest
spontan, când mai multe persoane - adulţi şi minori - au
ameninţat că se aruncă de pe acoperişul unui imobil pentru a
împiedica demolarea acestuia, în vederea construirii
pasajului suprateran Basarab.
Pentru execuţia pasajului se
desfăşoară lucrări de demolare a imobilelor expropriate de
municipalitate aflate în proprietatea Primăriei Municipiului
Bucureşti.
Potrivit edilului şef, proprietarii sau chiriaşii care
au locuit în această zonă legal au primit despăgubirile
necesare conform legii.
Rompres