Pe 5 februarie anul acesta Greenpeace a înaintat Comisiei Europene o petiţie semnată de un milion de cetăţeni, prin care cerea impunerea etichetării corespunzătoare a produselor animale în cazul în care acestea au fost hrănite cu organisme modificate genetic.
Peste 90% din recoltele importate în Uniunea Europeană sunt soia şi porumb şi sunt destinate hrănirii animalelor. Procentul organismelor modificate genetic ce compune regimul alimentar al animalelor din fermele europene este de 30%. Această cantitate ajunge la 20 de milioane de tone de organisme modificate genetic şi pătrunde anual în circuitul hranei din Uniunea Europeană fără ca vreun consumator să fie anunţat, declară reprezentanţii organizaţiei.
Manifestaţia de joi nu este prima organizată de Greenpeace în România. În 2002, organizaţia ecologistă s-a implicat în campania ?Salvaţi Roşia Montană!? şi a condamnat intenţia de exploatare a zăcămintelor aurifere din nordul Apusenilor prin folosirea unei tehnologii bazate pe cianuri. Reprezentanţii organizaţiei susţin că o astfel de tehnologie ar polua ireversibil mediul în această zonă.
O altă campanie susţinută de Greenpeace a fost ?Salvaţi Delta Dunării!?, prin care organizaţia a lansat un apel către guvernele Ucrainei şi României să ajungă la un acord în vederea suspendării lucrărilor la canalul Bâstroe. Membrii organizaţiei afirmă că ecosistemul Deltei Dunării, cea mai mare zonă umedă şi sistem de purificare a apei din Europa, este pus în pericol de Ucraina, prin construcţia acestui canal navigabil.
Antena 3