Autorităţile
române vor să dea o mână de ajutor la promovarea
produselor tipic româneşti. În acest scop, peste două
luni, va fi înfiinţat Oficiul Naţional al Produselor
Tradiţionale. Brânza de oaie, toba, caltaboşul
sunt câteva dintre produsele cu care încă se mai laudă
ţăranii români. Le pregătesc după reţete tradiţionale,
iar ca să fie recunoscute la nivel naţional şi chiar internaţional
e nevoie de o structură care să le promoveze.
Oficiul
Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti
va sorta alimentele, în funcţie de regiunea geografică din
care provin.
Un
kilogram de brânză costă între 15 şi 30 de lei, ceva
mai mult decât la magazin. Iar cei care suferă de diabet caută
pâinea ecologică, pentru că nu conţine chimicale, chiar dacă
e de trei ori mai scumpă decât una normală. Oficiul pentru
Produsele Tradiţionale va aviza toţi fermierii care vor să
transforme tradiţia în afacere.
Pe
rafturi, preparatele vor avea ştampila care atestă că sunt produse
tradiţionale. Iar preţurile vor fi stabilite de fiecare fermier în
parte.
Antena3.ro