Apărarea a susţinut că 90% din probele de la dosar reprezintă interceptări ale SRI, precum şi rapoarte de filaj, iar SRI nu este organ de cercetare penală şi astfel nu poate face acestea interceptări înainte de declanşrea urmăririi penale.
Procesul ?privatizărilor? a început în 20 aprilie doar cu acuzaţii Stamen Stanchev - consultant internaţional, Mihai Dorinel Mucea - fost adjunct al şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi Mihai Radu Donciu - fost consilier al Ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (cu responsabilităţi pe linia privatizării agenţilor economici în subordinea ministrului).
În aprilie, Stamen Stanchev, Dorinel Mucea şi Radu Donciu au fost trimişi în judecată pentru trădare prin transmitere de secrete. În acelaşi caz, Codruţ Şereş, pus şi el sub acuzare, a fost interceptat de SRI în 2005, monitorizările relevând raporturile directe dintre acesta şi Stamen Stanchev, precum şi aranjamentele de culise privind privatizările Electrica Muntenia, Hidroelectrica, Romaero, Avioane Craiova, Romtelecom, Poşta Română. Cazul lui Şereş se află încă în cercetare la Parchet.
Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 27 aprilie, începerea urmăririi penale şi faţă de Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicaţiilor. Acesta este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi de trădare prin transmitere de secrete, ambele în concurs.
Antena3.ro