Familia Raicu a cumpărat după 1989 apartamentul care îi fusese repartizat în anii '70. Abia după câteva luni a aflat că apartamentul era revendicat în justiţie de fostul proprietar. Familia rămânea fără casă a doua oară după ce comuniştii le demolaseră veche locuinţă. Au urmat ani de procese, care au culminat cu hotărârea definitivă emisă de Curtea de Apel Bucureşti, hotărâre ce le-a fost favorabilă. Fostul proprietar a cerut însă procurorului general să promoveze recurs în anulare, unde au avut succes iar familia Raicu a rămas fără casă.
Fiul celor doi nu s-a lăsat însă şi a făcut plângere la CEDO. După ani de dezbateri, judecătorii au decis că statul trebuie să-şi asume greşelile făcute. "Curtea aminteşte că a statuat că diminuarea vechilor atingeri nu trebuie să creeze noi prejudicii disproporţionate. În acest sens, legislaţia ar trebui să permită să se ia în considerare circumstanţele speciale ale fiecărei speţe, astfel încât persoanele care şi-au dobândit bunurile de bună credinţă să nu fie aduse în situaţia de a suporta responsabilitatea Statului care a confiscat în trecut aceste bunuri."
Însă, pentru familia Raicu totul a venit destul de târziu. S-au mutat între timp la ţară. Acum aşteaptă ca statul să plătească, iar fiul lor să aibă bani de avans pentru o casă. Cazul Alexandrinei Raicu poate fi un exemplu pentru miile de chiriaşi care, de bună credinţă, şi-au cumpărat casele în care stăteau, iar apoi le-au pierdut.
Antena 3