ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Alpinistul Alex Găvan a ținut să transmită un mesaj românilor cu ocazia Zilei Naţionale. Acesta a lăsat un mesaj impresionant pe contul său de socializare în care îi îndeamnă atât pe bucureșteni cât și pe toți românii să se unească pentru posibilitatea creării unei centuri verzi a Capitalei. El susține acest proiect, Centura verde a Bucurestiului ca o inițiativă nu doar necesară dar în acest moment și imperativă, un proiect cu adevărat demn de anul centenar 2018.
”Buna dimineata si la multi ani, Romania!
Cred foarte tare ca am fi mult mai castigati si mult mai intelepti si mult mai isteti ca in loc sa ne taiem pana si ultimele paduri din jurul Bucurestiului, am putea, pe de o parte, sa punem toate aceste paduri din jurul orasului sub protectie stricta si in acelasi timp, impreuna cu Ministerul Apelor si al Padurilor, cu Ministerul Mediului, cu cel al Agriculturii, cu Primaria Municipiului Bucuresti si cu primariile comunelor din preajma, sa identificam si sa facem disponibile suprafete de teren pe care sa reimpadurim astfel incat sa conectam padurile deja existente si sa cream o centura verde a capitalei, asemenatoare cu celebra centura verde a Vienei. Acest concept este utilizat pe scară largă în Europa și America de Nord iar in ultima perioada este din ce in ce mai mult utilizat și în Asia, Australia sau America latină. In Marea Britanie toate orasele mari au prevazute astfel de zone verzi.
Dupa deja infiintatul Parc Natural Vacaresti, aceasta centura verde ar reprezenta urmatorul pas major in materie de plaman verde al Bucurestiului, "the next big thing" in materie de calitatea vietii in oras.
Se spune ca atunci cand se sting, oamenii buni ajung in paradis. Eu cred ca noi suntem deja in paradis, planeta aceasta este un paradis, padurea din spatele casei mele este un paradis si ca sa ne meritam locul in paradisul acesta trebuie sa constientizam ca padurea nu este doar cherestea, fauna nu este vanat, iar noi, in niciun caz, nu trebuie sa fim putini in acest demers.
Centura verde a Bucurestiului - o initiativa nu doar necesara dar in acest moment si imperativa, un proiect cu adevarat demn de anul centenar 2018. Un proiect care cu adevarat ar face cinste “parintilor fondatori”. An centenar de care politicienii nostri, aproape fara exceptie, fac atata caz cu declaratii demagoge si sforaitoare, dar atat de putin ancorate, de fapt, in concret.
In final, alegerile si actiunile noastre sunt cele care ne definesc.
Mai putine vorbe, mai multa miscare!
Buna dimineata si la multi ani, Romania!