Directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, a confirmat tragicul incident, subliniind că victima, aflându-se în timpul liber, nu a putut fi salvată în ciuda eforturilor depuse.
"Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu a fost informat asupra producerii unei avalanşe la Bâlea Lac, cu o victimă care, din păcate, nu a mai putut fi resuscitată", a precizat Dan Popescu.
Potrivit ISU Sibiu, în zonă a fost solicitat elicopterul SMURD.
"În această după-masă a avut loc în zona Bâlea o avalanşă. Întrucât informaţiile primite indicau o persoană posibil surprinsă, ISU Sibiu a alocat la faţa locului, în sprijinul Salvamont, o autospecială de stingere, o şenilată şi o ambulanţă SMURD. Totodată, la locul indicat, a fost solicitat şi elicopterul SMURD", a transmis ISU Sibiu.
Ulterior, Salvamont a anunţat că persoana decedată este angajat la Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu şi nu se afla în timpul serviciului de patrulare.
Incidentul aduce din nou în atenție pericolele majore pe care le prezintă munții, chiar și pentru cei mai experimentați salvamontiști.
O avalanşă de mari dimensiuni a avut loc şi joi, în zona turistică Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, însă atunci nu a fost nimeni rănit.
Meteorologii au avertizat că este risc mare, de gradul patru din cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu. Sub altitudinea de 1.800 de metri este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe în munţii Făgăraş, Parâng, Şureanu, Ţarcu şi Godeanu.
La Bâlea Lac se menţine cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din România, de 1,7 metri, potrivit meteorologilor.