După anul 1800, locul a devenit și mai cunoscut, atunci când oamenii locului au descoperit proprietățile vindecătoare ale apei din această zonă.
Apa sărată este extrasă dintr-o mină situată la 200 de metri adâncime. Ea este pompată, iar apoi ajunge în stațiune cu ajutorul unei conducte. Un efect benefic asupra sănătății îl are și temperatura ridicată a apei, care este de 37 de grade Celsius.
Vorbim despre izvoarele termale de la Ocna Șugatag, din Maramureş, despre care specialiştii spun că sunt unice în România deoarece apa are o concentrație de sare de 119 g/l.
În galeria foto puteți vedea de ce este considerat unul dintre cele mai frumoase din România.
Efectul terapeutic al izvoarelor termale de la Ocna Șugatag sunt confirmnate de mii de turişti care, după ce au făcut tratamente în bazinele cu apă sărată, au observat îmbunătățiri notabile ale stării de sănătate.
Un alt lucru care face locul să fie unic în România este aerul curat. Fiind situată într-o depresiune intramontană, temperaturile sunt mai scăzute chiar și vara, iar aerul este răcoritor inclusiv în sezonul cald.
Cei care vor să se bucure de beneficiile izvoarelor termale pentru sănătate au la dispoziție un traseu pe cinci zile.
Epicentrul este la Ocna Şugatag, unde sunt 36 de pensiuni, iar 18 au piscine sau saune. Dacă e iarnă, se poate merge la Cavnic la schi.
Primarul comunei a aflat că apele din Ocna Șugatag au calități care echivalează cu sarea din Hymalaia.
"Au venit nişte cetăţeni din Germania care au luat 10 litri de apă şi după analize au ajuns la concluzii deosebite, calităţile echivalează cu sarea din Himalaya. O să încercăm să dăm o față acestei staţiuni, să atragem cât mai multă lume, chit că suntem plini”, a declarat Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Șugatag, potrivit Adevărul.