La originea fenomenului nu se află fenomene tectonice, ci o problemă la nivel de carosabil.
O porțiune de drum denivelat din zona Pieței Mihai Viteazu din Cluj-Napoca este parcursă zilnic de troleibuze, autobuze și camioane.
Când roțile vehiculelor ajung în porțiunea critică, șocul produs ca urmare a diferenței de nivel se transmite la clădirea alăturată, care se zguduie.
În timp, situația s-a agravat iar Primăria nu a făcut nimic pentru rezolvarea problemei, spune un locatar, care adaugă că el și vecinii săi au sesizat în mod repetat autoritățile locale.
Locatarul a înregistrat un clip la el în casă, în care se observă cum apa pusă într-un pahar, pe o masă, se mișcă din cauza vibrațiilor.
"Trăim într-o clădire care se zgâlțâie în fiecare zi, la fiecare oră, fiecare minut. Nu mai știu ce să fac. Există o denivelare relativ minoră, în fața restaurantului Gandhi, la Palatul Babos. Când roțile troleibuzelor, autobuzelor, camioanelor, se lovesc de marginea respectivei denivelări, se zgâlțâie toată clădirea. Noi stăm la etajul 2, unde se simt cel mai tare.
Denivelarea devine din ce în ce mai pronunțată și clădirea se mișcă din ce în ce mai mult. Am făcut 10 sesizări la Primărie și de fiecare dată mi-au răspuns că se vor efectua verificări și dacă, este nevoie, vor remedia problema.
Însă, din păcate, niciodată nu se face nimic", susține locatarul, citat de presa locală.
Acesta adaugă că, dacă s-ar muta în altă clădire din centrul municipiului, ar trebui să plătească 500 de euro în plus.
Conform presei locale, primăria din Cluj-Napoca a precizat că muncitorii ar urma să intervină în zonă indicată în această săptămână, în funcție de condițiile meteo.
Foto-montaj: Palatul Babos (stânga), pahar cu apă (dreapta)