Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sebastian Ghiţă, trimis în judecată. Deputatul este acuzat de dare de mită şi spălare de bani

Sebastian Ghiţă, trimis în judecată. Deputatul este acuzat de dare de mită şi spălare de bani

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 13:27 29 Iul 2015 Modificat la 13:27 29 Iul 2015
ghita.jpg
Foto: Agerpres
Deputatul Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul în care este acuzat că i-a dat lui Iulian Bădescu o casă pentru a primi finanţare de la bugetul local pentru asociaţia Basket Club Asesoft.
 
Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, spălare de bani şi instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit, fapte care ar fi avut loc în 2013, se arată într-un comunicat al DNA.
 
De asemenea, şi Iulian Bădescu, primar al Ploieştiului la data comiterii faptelor, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit. În prezent, Bădescu este în stare de arest în altă cauză.
 
"În cursul anului 2013, inculpatul Bădescu Iulian, în calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian, a acordat unui club sportiv, susținut de acesta din urmă, o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unității administrativ teritoriale, cât și un folos necuvenit, obținut de asociația respectivă", se arată în rechizitoriul procurorilor.
 
Pentru alocarea sumei respective, Iulian Bădescu a pretins și primit de la Sebastian Ghiță, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situată în municipiul Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei, mai spun procurorii DNA.

"Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpați", se mai arată în motivare.
 
Astfel, spun procurorii, în perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Ghiță a disimulat proveniența imobilului, prin efectuarea unor plăți (reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, către o societate administrată în fapt de inculpatul Bădescu Iulian.
 
Apoi, banii au fost transferaţi de Bădescu către o altă societate controlată de Ghiță, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită.

×
x close