Antena 3 CNN Actualitate Inedit Noul județ din România unde poți merge la camping de cinci stele. Şi peșterile vor fi amenajate cu bani europeni

Noul județ din România unde poți merge la camping de cinci stele. Şi peșterile vor fi amenajate cu bani europeni

Ioana Mircea
2 minute de citit Publicat la 10:00 11 Mar 2024 Modificat la 10:00 11 Mar 2024
bihor
Judeţul din România cu campinguri de 5 stele şi peşteri amenajate cu bani europeni Sursa foto: Facebook | Consiliul Judeţean Bihor

Autoritățile județului Bihor au lansat un proiect ambițios pentru a transforma trei sate pitorești - Șuncuiuș, Bratca și Vadu Crișului - în destinații turistice de camping de primă clasă, cu facilități moderne și spații amenajate corespunzător.

În Bratca, vor fi construite șase foișoare deschise din lemn, o clădire cu grătar și terasă acoperite, dușuri și grupuri sanitare, oferind turiștilor o experiență relaxantă și confortabilă în mijlocul naturii.

În același timp, Șuncuiuș va beneficia de patru foișoare, o construcție cu grupuri sanitare, dușuri, o sală de conferințe și spații administrative, împreună cu o clădire destinată birourilor și punctului de informare. Vadu Crișului va găzdui două construcții similare și opt foișoare, completând astfel oferta variată a celor trei campinguri.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu proiectul de camping din Bihor

Finanțat din surse europene, proiectul include și dotarea campingurilor cu bănci confortabile, amenajarea de alei pietonale din materiale naturale, iluminat inteligent și crearea de spații verzi pentru a completa frumusețea naturală a locurilor. Fiecare camping va beneficia de o parcare din pietriș, asigurând astfel accesul ușor și comod pentru vizitatori.

"Dorim ca iubitorii de natură să aibă parte de o experiență autentică în spații amenajate corespunzător”, a declarat președintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan.

Proiectul se desfășoară pe teritoriul sitului Natura 2000 Defileul Crișului Repede - Pădurea Craiului, în colaborare cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și primăriile locale.

În plus, proiectul include și amenajarea a cinci peșteri, dintre care două vor fi deschise publicului (Vadu Crișului și Unguru Mare), iar celelalte trei vor fi dedicate speoturismului (Vântului, Osoi și Igrița). Totodată, se va realiza decolmatarea Lacului Vida din comuna Dobrești, unde va fi amenajat un camping cu patru foișoare din lemn, o construcție multifuncțională cu spații administrative, grupuri sanitare și dușuri.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 8,527 milioane de lei, cu TVA inclus, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene. Termenul de finalizare este de 5 luni de la emiterea ordinului pentru începerea lucrărilor.

În paralel, Consiliul Județean Bihor derulează alte două proiecte în colaborare cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate în siturile Natura 2000 Muntele Șes și Tășad, continuând eforturile pentru a dezvolta și conserva frumusețea naturală a regiunii.

×
Etichete: camping Bihor
x close