După 1990, nici a zecea parte din el nu a mai fost folosită de localnici pentru păşunat. În prezent, efectivele de animale sunt foarte mici - 20 de bovine, 100 de capre. Dacă locuitorii Snagovului vor răspunde cu ?Da? la referendum, atunci ne vom gândi şi vom analiza ceea ce este mai bine pentru locuitori - un parteneriat public-privat sau concesionarea terenului?, a declarat secretarul Primăriei Snagov, Nicolae Dima.
Pentru ca referendumul să fie valabil, trebuie să se prezinte la urne jumătate plus unu dintre locuitorii comunei. Dacă va primi votul cetăţenilor, compania South Pacific Group va începe în următoarele luni construcţia primului circuit Grand Prix One din România, care va include o pistă de automobilism de 3,8 kilometri, unde se pot organiza curse de Formula 3, spaţii comerciale, showroom-uri, restaurante şi un hotel de patru stele.
Investiţia va ajunge la 300 de milioane de euro. ?Vor fi aproximativ 40.000 de vizitatori lunar, iar ca impact social, vor fi create circa 3.000 de locuri de muncă?, afirmă primarul Snagovului, Apostol Muşat. Alte beneficii pentru oraş vor consta în: redevenţă anuală, taxe, impozite. De asemenea, valoarea terenurilor din apropiere va creşte, iar în zonă se vor face drumuri, canalizare şi staţii de epurare.
Complexul de la Snagov ar urma să fie finalizat în 18 luni de la semnarea contractului şi primirea tuturor avizelor de construcţie şi mediu. Circuite Grand Prix One există la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra, iar alături de Snagov, în următorii ani vor fi amenajate circuite în Bilbao, Pescara, Singapore, Zagreb, Split, Bangkok, Sidney şi Auckland.
Rompres