Seymour Morris Jr. este acuzat că a fost intermediar în această afacere de corupţie la nivel american înalt. Mai exact, el s-ar fi ocupat cu transferurile de fonduri din banii Coaliţiei către diferite firme care se angajaseră să reconstuiască obiective distruse în războiul declanşat în 2003. Unul dintre beneficiari era şi Phillip Bloom, un alt om de afaceri stabilit ani buni în România, arestat şi el în acest dosar, dar în SUA. Morris avea grijă ca bunurile, date în schimb drept mită de Bloom complicilor săi pentru a obţine contracte, să ajungă în siguranţă la destinaţie.
În vârstă de 62 de ani, Seymour Moris se află în România de 14 ani, iar acum 4 luni şi-a deschis un anticariat. Potrivit unor surse judiciare, el a declarat la audieri că în România este reprezentantul Universităţii Haward şi că face tranzacţii cu maşini. Ancheta a început acum trei ani, după ce un funcţionar al Autorităţii Provizorii din Irak a dezvăluit că unii din colegii săi deturnau bani din fondurile publice. Potrivit actului de acuzare, 3 ofiţeri în rezervă americani au atribuit, ilegal, contracte de aproape 9 milioane de dolari firmelor conduse de omul de afaceri Philip Bloom.
Firme care fie nu au făcut lucrările la care s-au angajat, fie au reconstruit de mântuială. O comisie a Congresului american a început o anchetă referitoare la întreaga activitate a Autorităţii Provizorii din Irak. Se pare că au dispărut fără urmă între 9 şi 12 miliarde de dolari. Fostul şef al Autorităţii, Paul Bremer, a negat fraudele dar a susţinut că, în condiţiile din Irak, era imposibil să se urmărească unde ajungeau banii.
Antena 3