Alexandru Adrian Bratei, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' în anul IV, dar şi la Facultatea de Chimie Aplicată - anul I, a obţinut medalia de aur la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică SEEMOUS 2017, care s-a desfăşurat în Macedonia, scrie Agerpres.
El a participat joi la festivitatea de deschidere a celei de-a VI-a ediţii a PoliFest.
'Chimia a fost întotdeauna o pasiune de-a mea şi în aceşti trei ani cât am fost la Medicină nu am putut să mă bucur de această disciplină. Am concluzionat că acum, fiind în anul patru, este timpul să-i acord atenţia cuvenită. La mine, la Medicină, primii trei ani sunt pe program normal, cursuri, lucrări practice, laboratoare şi toate acestea. Însă din anul patru deja intrăm pe stagii, acestea implică în fiecare dimineaţă pe o anumită secţie să facem lucrări practice şi apoi curs. (...) Ziua vin la Inginerie chimică şi noaptea mă duc la Medicină în spital în gărzi. Mă văd fiind profesor universitar, acesta este scopul meu în biochimie, dar mă văd şi profesor universitar şi aici la Politehnică, şi la Medicină. Voi fi şi doctor şi profesor, timpul îmi permite', a declarat Alexandru Adrian Bratei.
Şi pentru că îşi doreşte să fie profesor, îşi pune în aplicare calităţile pedagogice ajutându-l pe fratele său să se pregătească pentru olimpiada de Matematică şi Chimie.
'Mă ocup de fratele meu, aş vrea să evolueze chiar mai bine decât mine. Îl pregătesc pentru olimpiada de Matematică şi Chimie, acum este clasa a IX-a. L-am adus de la Constanţa, lucrez intensiv cu el. Poate chiar va deveni profesor', a dezvăluit Alexandru Adrian Bratei.
El recunoaşte că are grijă şi de sănătatea sa în timpul liber, iar călătoriile se numără printre pasiunile sale. 'În afară de învăţat şi muncă, în timpul liber, fac sală pentru sănătate, am scris poezii când eram în liceu, îmi place să călătoresc. Poeziile erau despre ceea ce simţeam într-un anumit moment', a spus Bratei.
Totodată, acesta a afirmat că plăteşte pentru a doua facultate 4.000 de lei pe an.
Preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, a dat asigurări că, pe lângă bursa de merit pe care o primeşte studentul, va găsi soluţia ca acesta să nu plătească taxa de şcolarizare pentru a doua facultate.
'Am luat decizia de a avea o bursă de merit, ceea ce în Politehnică înseamnă 1.200 lei pe lună. Şi să găsim formula pentru el ca să-şi poată plăti taxa, pentru că legea spune că a doua facultate se face cu taxă. Atunci noi trebuie să compensăm cu resursele proprii taxa pe care o are de plătit', a afirmat Andronescu.
Ea a spus că va relua ideea ca olimpicii să facă a doua facultate gratis.