Antena 3 CNN Actualitate Educație „Jungla Digitală”: Elevii din Sibiu participă la un program inedit. Vor învăța cum să se ferească de pericolele de pe internet

„Jungla Digitală”: Elevii din Sibiu participă la un program inedit. Vor învăța cum să se ferească de pericolele de pe internet

B.C.
2 minute de citit Publicat la 12:14 17 Dec 2024 Modificat la 12:14 17 Dec 2024
elevi

Elevii din zece şcoli din Sibiu învaţă din această săptămână cum să se ferească de pericolele online cu ajutorul unui program dezvoltat de NTT DATA Romania denumit „Jungla Digitală” şi va fi aplicat în parteneriat cu poliţişti din cadrul IPJ Sibiu.

Reprezentanţii NTT DATA au afirmat, luni, că evenimentul „Bune practici de securitate cibernetică pentru oameni şi companii” debutează cu o acţiune simultană derulată de poliţişti împreună cu experţii în securitate cibernetică ai companiei. Copiii de clasele V-VIII din 10 şcoli din Sibiu primesc astăzi cursuri despre cum să depisteze şi să se ferească de pericolele din mediul digital. Programul educaţional este denumit „Jungla Digitală” şi este dezvoltat de NTT DATA Romania.

Proiectul oferă o bază de discernământ sănătos copiilor care sunt prezenţi în mediul digital. Este o iniţiativă de educaţie şi prevenţie, care întoarce către comunitate expertiza specialiştilor în securitate digitală, sub forma unui program util, împachetat într-un mod prietenos şi uşor de accesat, de la orice vârstă”, a declarat CEO-ul NTT DATA Romania, Maria Metz.

Reprezentanţii NTT DATA Romania, alături de reprezentanţii DNSC au declarat că programul „Jungla Digitală”, dedicat copiilor de toate vârstele a pornit de la nevoia simplă de a construi discernământ critic atunci când aceştia accesează mediul online. Acest set de abilităţi defensive creează un sistem de prevenţie de care au nevoie atât copiii, cât şi adulţii.

„Peste 90% dintre atacurile de tip cibernetic pornesc de la un simplu e-mail. De aceea, mizăm pe un efort consistent de prevenţie prin educaţie. Copiii care participă la cursurile „Jungla Digitală” dobândesc abilităţi şi cunoştinţe care îi ajută să exploreze în siguranţă internetul, dar concomitent îşi dezvoltă o gândire critică, care îi face precauţi în faţa pericolelor la care sunt expuşi în mediul online”, a declarat Lorin Bogdan Duică, expertul în cybersecurity din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Programul evenimentului „Bune practici de securitate cibernetică pentru oameni şi companii” cuprinde inclusiv o conferinţă de conştientizare pentru părinţi, cadre didactice şi consilieri şcolari cu privire la pericolele la care sunt expuşi copiii în mediul online. Printre experţii care le vor vorbi părinţilor şi profesorilor despre securitatea cibernetică pentru copii se numără Mihaela Huzoaica, comisar de poliţie în cadrul Compartimentul Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Alex Ricobon, CISO NTT DATA Romania.

Reprezentanţii NTT DATA Romania au precizat că ziua a doua este dedicată bunelor practici de securitate cibernetică pentru companii, ocazie cu care, pe parcursul a două paneluri, experţii vor vorbi inclusiv despre normele NIS2 şi DORA şi cum trebuie acestea aplicate de către companiile din România.

Evenimentul este organizat în Sibiu, printr-un parteneriat direct între NTT DATA Romania şi IPJ Sibiu, cu participarea şi sprijinul mai multor instituţii publice şi private, inclusiv Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, IT Cluster şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

×
x close