Antena 3 CNN Actualitate Educație Cum se face contestaţie la Bacalaureat în 2022 | Model de cerere

Cum se face contestaţie la Bacalaureat în 2022 | Model de cerere

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 13:07 27 Iun 2022 Modificat la 13:17 19 Sep 2023
contestatie bacalaureat 2022
Rezultate Bacalaureat 2022. Cum se face contestaţie la BAC | Model de cerere Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Cei care nu sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea face contestaţii astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice, potrivit edupedu.ro.

"Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz", prevede art. 13 alin (1) din Ordinul 5.151/2021.

Ce prevede ordinul 5151/2021 în privința contestațiilor

În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

Dacă diferența dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de un punct, acestea nu se transcriu pe lucrare și se procedează astfel:

- președintele comisiei nominalizează alți doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării;

- după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare și se semnează de către evaluatori;

- președintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare și semnează.

Sursa: edupedu.ro

În situația în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea se resecretizează și este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori. 

Nota finală, ca urmare a reevaluării în etapa de soluționare a contestației, este calculată cu respectarea prevederilor amintite mai sus.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 1 iulie.

Câți bani primește un profesor evaluator pentru fiecare lucrare corectată la Bacalaureat 2022

Profesorii evaluatori de la examenul de Bacalaureat 2022 primesc anul acesta sume mai mari față de anul trecut.

Sumele, în creştere cu 10-160 de lei, au fost aprobate prin Ordinul de ministru nr. 3.887 din 23 mai.

Profesorii supraveghetori/asistenți beneficiază de o majorare de doar 10 lei pe zi față de anul trecut, astfel că asistenții de la Bacalaureat 2022 primesc 120 de lei pe zi.

×
Parteneri
x close