”Sunt extrem de atent și dornic să fac să funcționeze tot ceea ce depinde de Ministerul Culturii, desigur în concordanță cu nevoile și dorințele actorilor și angajaților acestui teatru. Trebuie să aveți confort, înțelegere, o atmosferă care să faciliteze creația iar, în tot acest ansamblu care vă poate duce la performanță, o parte ne revine și nouă”, s-a adresat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, celor prezenți, la începutul întâlnirii.
În cadrul acestei discuții, care a durat mai bine de două ore și la care au participat atât actorii TNB, cât și echipele tehnică și administrativă ale teatrului, au fost dezbătute problemele stringente ale instituției, legate de cheltuieli, facturi și salarii, dar și cele legate de recentele discuții care au avut loc recent în spațiul public.
”Vă asigur de toată deschiderea pentru a face ceea ce trebuie să se întâmple, cu condiția ca ceea ce se întâmplă să fie acceptat și să se meargă înainte. Există, în mediul social și în cel artistic-în special, nevoia de a ne contesta liderii. Este firească, duce la progres, dar ea nu trebuie să blocheze ceea ce se întâmplă. Eu sunt fericit că pe partea de interimat este domnul director Mircea Rusu și stagiunea e ok, am fost și eu acum câteva zile la o piesă, teatrul e plin, încasările se fac, lumea e mulțumită. Sper ca cine va veni să ocupe acest post pentru un mandat întreg, să facă lucrurile să meargă la fel de bine”, a mai spus ministrul Culturii.
A fost pusă și problema tipului de contracte de încadrare a personalului teatrului și despre legislația specifică în acest domeniu.
”Mi-ar plăcea să avem o discuție deschisă cu privire la statutul lucrătorului cultural, pentru că noi avem o obligație prin PNRR să-l elaborăm. Sunt încântat de dorința celor din sală de a face parte din grupul de lucru care se va constitui la nivelul Ministerului pentru elaborarea unei legi dedicate statutului lucrătorului cultural”, a declarat Lucian Romașcanu.