Revista Good Homes îşi propune ca timp de 2 luni să familiarizeze adulţii, părinţii şi viitorii părinţi cu conceptul de ?casă sigură pentru copii? sşi cu ce presupune acesta: metode, concepte, mijloace prin care putem contribui la prevenţia accidentelor casnice.
?În România trăim într-o societate asimetrică, care se dezvoltă tehnologic şi economic mult mai rapid decât nivelul mentalităţii. Mai ales când vine vorba despre copii, încă ne ghidăm după ce am învăţat de la bunica. Iar la nivelul protejării copiilor acasă, aceste sfaturi sunt de multe ori depăşite de transformările din ultimii 20 de ani. Tehnolgia a adus mai mult confort acasă, dar şi mult mai multe pericole pentru copii. Iar aceste pericole nu sunt conştientizate nici în cele mai educate clase sociale. În toate ţările civilizate există campanii de profilaxie care ţin ritmul progresului tehnologic. Nu şi în România. De aceea am lansat campania ?Copiii acasă?; singura campanie media din ultimii 20 de ani de responsabilizare a părinţilor acasă. Anual mult mai mulţi copii suferă sşi mor din cauza accidentelor acasă decât din cauza tuturor bolilor luate la un loc. Diferenţa este că toate accidentele care se petrec acasă pot fi prevenite? a declarat Ioana Hodoiu, Manager editorial Good Homes.
În luna mai, revista Good Homes propune un ghid practic, dar şi cu un concurs inedit, care se desfăşoara până pe 25 iunie, prin care cititorii revistei sunt invitaţi să-şi privească locuinţa prin ochii unui bebeluş şi să trimită soluţiile lor la pericolele care le-au ieşit în cale pe: http://www.goodhomes.ro/concursuri/copiii-acasa/
?Implicarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" în campanii şi activităţi de prevenire a accidentelor casnice la copil este o constantă în timp şi o misiune care porneşte din grija şi dragostea pentru copii şi din nevoia de a aduce părinţilor cât mai multe informaţii de natura să apere viaţa, integritatea şi sănătatea copiilor. În toate ţările lumii, accidentele copilului, cu precădere la vârstă mică, reprezintă cea mai frecventă cauză de accesare a serviciilor medicale, de suferinţă, de mortalitate, dar şi de costuri medicale. Covârşitoarea majoritate a acestor situaţii grave pe care noi le numim "accidente"... pot fi cu uşurinţă prevenite prin informarea părinţilor şi prin evaluarea mediului casnic în raport cu potenţialele pericole. Copiii de vârstă mică depind în totalitate de calitatea îngrijirilor pe care le primesc în familie, de calitatea mediului. Datele statistice pe plan internaţional indică faptul că frecvenţa şi gravitatea accidentelor copilului de vârstă mică este un indicator fidel al nivelului dezvoltării umane al unei societăţi. În România, copiii de vârstă mică sunt implicaţi în accidente casnice de aproximativ 3 ori mai frecvent decât în ţări central europene? a declarat prof. Dr. Dan Mircea Enescu Director SCUC "Grigore Alexandrescu".
Good Homes: ?Copiii acasă? este campania de informare şi responsabilizare pentru o casă sigură, susţinută de Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Parentime şi Chicco.