Actuala ediţie vine cu mai multe noutăţi. Festivalul a fost structurat pe diverse secţiuni, incluzând un festival culinar, ateliere pentru cineaşti, muzică, evenimente speciale şi întâlniri cu regizori. O altă noutate ţine de proiecţii în aer liber. La Bucureşti, festivalul se va desfăşura, între 3 şi 13 mai, la Cinema Studio, la Muzeul Ţăranului Român, la Sala Palatului şi la E-Uranus - un nou spaţiu de divertisment, neconvenţional, considerat o adevărată 'platformă culturală' pentru întreaga familie. Au fost selecţionate 46 de filme din 24 de ţări, dintre care nouă producţii au subiecte referitoare la arta culinară, constituind secţiunea 'Food films' a festivalului.
Cea de a doua secţiune specială o reprezintă filmele scurte, realizate de elevi de liceu, în competiţia 'Europa la liceu', care anul trecut a avut mare succes. În cadrul festivalului va fi prezentată mişcarea 'Slow Food', pentru promovarea produselor culinare tradiţionale şi a unui stil de viaţă echilibrat. La Craiova, proiecţiile vor avea loc în perioada 11-13 mai, la Timişoara - 16-18 mai, la Sibiu - 17-20 mai, aici urmând să fie prezentate filme în Piaţa Mare a oraşului, la Iaşi - 22-24 mai. Organizatorii susţin că ediţia din acest an se distinge printr-un record absolut de filme şi ţări participante.
Rompres