Vineri, 23 aprilie, Financiarul vă oferă volumul 2 din seria dedicată Arhitecturii ? ?De la apogeul Renaşterii până în sec. XIX?. În a doua jumătate a secolului al XVI-lea, Parisul devine centrul dezvoltării arhitecturii franceze. Barocul, stil arhitectural plin de dinamism şi culoare, s-a răspândit până în secolul XVIII în întreaga Europă. Secolele XVII şi XVIII au însemnat întoarcerea la clasicism. Noul stil a adus inovaţii contructive, precum cupolele ranforsate şi nucleele interioare, care suplimentau rezistenţa clădirilor. Arhitectura secolului XIX a fost influenţată în mare măsură de orientările mai vechi şi de stilurile străine, exotice, care au fost adaptate noilor tehnologii. École des Beaux Arts din Paris a exercitat o influenţă covârşitoare asupra arhitecţilor perioadei.
Ştiaţi că:
- Termenul baroc provine din cuvântul portughez ?barocco?, ce denumeşte ?o perlă cu formă neregulată?.
- Acoperişul mansardat (acoperiş cu pantă abruptă şi o culme îngustă şi plată) şi-a dobândit numele de la François Mansart, constructor francez celebru, cel care a stabilit modelul standard pentru hotelul parizian. Temperamental din fire, Mansart era celebru pentru faptul că îşi demola clădirile pentru a le reface în alt stil.
- Thomas Jefferson, al treilea preşedinte al Statelor Unite şi autor al Declaraţiei de Independenţă, a fost şi un arhitect desăvârşit. Jefferson a fost implicat în proiectarea Capitoliului federal din Washington, dar şi a clădirilor altor instituţii publice.
Veritabilă investiţie culturală pentru o bună educaţie, ?RAFTUL DE CULTURĂ GENERALĂ? reuneşte ghiduri esenţiale, bogat ilustrate şi accesibile tuturor. Cea mai nouă colecţie FINANCIARUL realizată împreună cu editura LITERA vă oferă toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a vă satisface orice curiozitate. Formatul fiecărui volum este de 17,5 x 23 cm iar numărul de pagini este cuprins între 144 şi 180. Colecţia apare în condiţii grafice impresionante, un layout atractiv, ilustraţii spectaculoase, copertă cartonată, hârtie lucioasă.
Pachetul ziar + volumul 11 al ?RAFTULUI DE CULTURĂ GENERALĂ ? ?ARHITECTURA? De la apogeul Renaşterii până în sec. XIX? costă 15 lei şi se distribuie împreună cu ediţia de vineri, 23 aprilie a Financiarului.
Succesiunea volumelor colecţiei FINANCIARUL ?RAFTUL de CULTURĂ GENERALĂ? este următoarea:
ARHITECTURA (evolutie, stiluri, personalitati)
Volumul 1 (10) - Din Preistorie la Renaşterea timpurie (16 aprilie)
Volumul 2 (11) ? De la apogeul Renaşterii până în sec. XIX (23 aprilie)
Volumul 3 (12) - Secolul XX (30 aprilie)
FILMUL (regizori, genuri, capodopere)
Volumul 1 (13) : De la origini la al 2-lea Război Mondial (7 mai)
Volumul 2 (14) : Cinematografia postbelică (14 mai)
Volumul 3 (15) : Cinematografia de autor (21 mai)
ISTORIA
Volumul 1 (16) : Antichitatea şi Evul Mediu (28 mai)
Volumul 2 (17) : Perioada modernă (4 iunie)
Volumul 3 (18) : Lumea contemporană (11 iunie)
Primele trei tituri apărute ale RAFTULUI de CULTURĂ GENERALE au fost: ARTA (3 volume), MITOLOGIA ( 3 volume) şi BIBLIA ? PERSONAJE şi EVENIMENTE ( 3 volume)
?RAFTUL de CULTURĂ GENERALĂ? este cea de-a cincea colecţie editorială lansată de cel mai popular cotidian de afaceri FINANCIARUL, după MAREA ENCICLOPEDIE a STATELOR LUMII, MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOAŞTERII, MAREA ISTORIE ILUSTRATĂ a LUMII şi DESCOPERĂ LUMEA. Pe lângă acestea Financiarul a oferit cititorilor săi deopotrivă literatură de business şi de înţelegere a relaţiilor politico-economice internaţionale: ?Gândeşte ca un campion? şi ?Eşecul în afaceri. 10 reguli de urmat?, ?Putin şi noua Rusie?. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.