Premiul Cesar pentru cel mai bun regizor i-a fost decernat lui Guillaume Canet /33 ani/ pentru thriller-ul său 'Ne le dis a personne' /Nu o spune nimănui/, adaptare a unui roman de Harlan Coben, în care actorul Francois Cluzet interpretează un bărbat urmărit de amintirea soţiei sale, victimă a unui ucigaş în serie cu câţiva ani în urmă. Filmul a avut nouă nominalizări la premiile Cesar, dintre care Cluzet l-a obţinut pe cel acordat celui mai bun actor, premiul pentru cel mai bun montaj a fost atribuit lui Herve de Luze, iar cea mai bună muzică pentru un film i-a fost recunoscută lui Mathieu Chedid. Premiul Cesar pentru cel mai bun film documentar a fost atribuit producţiei 'Dans la peau de Jacques Chirac' /În pielea lui Jacques Chirac/, realizat de Karl Zero şi Michel Royer, consacrat actualului şef al statului francez, Jacques Chirac, al cărui mandat expiră în primăvara acestui an.
Alte premii Cesar au fost decernate pentru cea mai bună actriţă în rol secundar - Valerie Lemercier /'Fauteuils d'orchestre'/, pentru cel mai bun actor într-un rol secundar - Kad Merad /'Je vais bien ne t'en fais pas'/, pentru cea mai bună speranţă feminină - Melanie Laurent /'Je vais bien, ne t'an fais pas'/, pentru cea mai bună speranţă masculină - Malik Zidi /'Les amities malefiques'/. Cel mai bun film străin a fost desemnat 'Little Miss Sunshine' al lui Jonathan Dayton şi Valerie Faris, cel mai bun film de debut a fost considerat 'Je vous trouve tres beau' /al Isabellei Mergault/ (în acest film joacă Medeea Marinescu), premiul pentru cel mai bun scenariu original l-au primit Olivier Lorelle şi Rachid Bouchareb /'Indigenes'/. De asemenea, premiul Cesar cel mai bun scurt-metraj a revenit peliculei 'Fais de beaux reves' de Maryline Canto.
Cele mai reuşite decoruri le-a realizat Maamar Ech Cheikh în 'OSS 117 Le Caire, nid d'espions', cel mai bun sunet - Francois Musy şi Gabriel Hafner în 'Quand j'etais chanteur'. Două premii Cesar de onoare au fost decernate actorului britanic Jude Law şi actriţei franceze Marlene Jobert.
Rompres