Nebunia internaţională legată de fraţii Tate continuă, iar autorităţile din România se chinuie să arate că nu le vor scăpa printre degete şi merg mai departe cu percheziţiile şi audierile a diverşi apropiaţi şi asociaţi, în timp ce chiar una dintre fetele considerate victimă în dosar a venit să îi viziteze în arest, dar nu a putut să intre.
Întrebat despre acest caz, psihologul criminalist Tudorel Butoi a spus:
"Frații Tate, nişte nefericiți. Ar fi putut să aibă un alt demers. Existența lor într-o societate concurențială, care le dă dreptul tinerilor, generațiilor lor, să pună în act din astea creații inteligente, propuneri de a concura pe o piață, de a te duce într-o zonă de siguranță financiară, de a putea să-ți demonstrezi valoarea, clasa, etc.
Pe procedee și realități li se spune licite sau dezirabile. Adică licite care respectă legile comunității și dezirabile care sunt plăcute de la plăcere în societate.
"Procedura Loverboy le-a făcut o marfă"
Păi, tu vii și arunci prin preocupările tale, în primul rând un val de tristețe și de nenorocire. Pentru că după ce se sting luminile videochatului, fetele acestea, care și ele ar fi meritat o soartă mai bună, se trezesc de-abia acu dezbrăcate.
Când s-au stins luminile, au căzut paietele, s-au oprit camerele și ajung în goliciunea lor de materiale consumabile.
Cum schimb hârtie igienică, mopul, eu știu, mătura, vin altele. Pentru că acolo, în stabilimentul respectiv, fetelor le era stimulate independența de a crea filme, de a-și face singure scene de videochat, dar permanent să-și îmbunătățească lucrurile.
Dar unele din ele n-aveau creativitatea necesară și le certau fraţii Tate. Deci le cam certau, le cam sancționau, le cam spuneau să părăsească corabia. Şi unde să se ducă?
Citește şi: Frații Tate rămân în închisoare pentru încă 30 de zile
Acum intrăm într-o zonă dură, socială. Unde să se ducă, mă, când multe din ele n-au număr la poartă, n-au acoperiș deasupra capului, n-au profesie, n-au inserție socială și așa mai departe.
Și-au descoperit, prin procedura loverboy că pot să pună în joc, atenție, prestația sexuală ca marfă. Îți prestez sexual, îmi dai, îți prestez sexual, am un profit etc. Și atunci se umflă cât mai mult și mai exhibiționist maniera de prezentare a sexului ca marfă.
"Un bărbat adevărat nu se uita la videochat"
Un bărbat vero, că ne ascultă oamenii, nu se uită mă la naivitățile astea, la copilăriile astea, la videochat.
Ești bărbat, ai acostat fata care îți place, o inviți pe terasă, o inviți la un whiskey, la o cafea aromată și discuți cu ea problemele care sunt între voi doi pentru a putea să înaintezi pe o scară de afect, erotism, iubire, încredere, plăcere sexuală cât se poate, fără niciun fel de probleme, fără să mă scălămbâiesc, mă, sub reflectoare și să fac tot felul de nenorociri, de orgii.
Trebuie să fii diliu și tu privitorule, să ai niște necesități hedonice în zona aceasta nesatisfăcute. De asemeni, poți să ai blocaje emoționale", a spus psihologul criminalist Tudorel Butoi, în emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3 CNN.